Skip to main content

Schattenjacht

een spel van maxinedewulf
een spel van maxinedewulf

Over het spel

  • ongeveer 1 uur
  • 6 tot 20 spelers, 8 tot 16 jaar
  • onbepaald
  • zwaar

Benodigdheden

Smartphones

Uitleg

Het doel is zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen met jullie groepje (Tip:Groepjes kan je makkelijk verdelen via Chwazi Finger chooser).

Je kan goudstukken verzamelen door schatten te zoeken op het kampterrein en de opdracht uit de schat te verwezenlijken. Hoe beter je de opdracht tot een goed einde brengt, hoe meer munten je kan verzamelen. De oplossingen worden via What’s App naar de kampbegeleider gestuurd. (of groepschat?) en de deze kiest ook de winnaar eruit.

 

Mogelijke schatten:

-Maak een foto met stoepkrijt. Zorg dat iedereen van je groep er op staat.  Denk aan thema’s zoals: de zomer, circus of ruimte.

-Sommige mensen doen echt gekke dingen op hun foto’s. Ken jij ‘owling’ of ‘planking’? Zoek het op en doe het na!

-Een panorama foto is een heel lange foto. Er worden precies allemaal foto’s aan elkaar geplakt tot een super-lange-slang-foto. Zoek een leuke plek en maak een panorama foto. Zorg er voor dat iedereen van je groep op de foto staat. En wie er in slaagt om er meerdere keren op te staan, krijgt pluspunten. Kan jij sneller lopen dan de fotograaf en meerdere keren in beeld komen?

-Ken je Boomerang filmpjes? Dat zijn super korte filmpjes van 1 sec die zich constant herhalen. Wel, wat dacht je van zo een filmpje met kleurpoeder? Doe maar eens zot!

-Tutorials ken je al hé? De filmpjes die iets uitleggen. Maak filmpje waarin je uitlegt hoe je pieren kan zoeken. 

-Fotografeer zo dicht mogelijk een insect!

-Flip the bottle! Kennen jullie het? Probeer het zelf uit en film het!

-Ken je Boomerang filmpjes? Dat zijn super korte filmpjes van 1 sec die zich constant herhalen. Proberen jullie eens een boomerang waarin iedereen een koprol maakt?