Skip to main content

Paasactiviteit

een spel van KLJ
een spel van KLJ

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 5 tot 50 spelers, 14 tot 35 jaar
  • lokaal en plein

Benodigdheden

Materiaal kleine chocolade paaseitjes grote chocolade paaseiren materiaal om de kamer aan te passen speelkaarten kippeneieren

Uitleg

Voorbereiding

  • hindernissenparcours maken
  • inkopen doen
  • beslissen wat je veranderd in de kamer

Spel

De leden krijgen allemaal hun eigen grote paasei. Ze moeten het de hele avond bij zich houden. 

Er worden enkele individuele en groepsspelen gedaan.  

- zoek de 10 verschillen *: De leden gaan binnen in een ruimte en kijken gedurende een aantal minuten goed rond zich. Daarna verlaten ze de ruimte en worden er 10 zaken verwisseld. Het is de bedoeling dat ze er zoveel mogelijk raden. Ze mogen 2 keer missen, bij de 3de keer is het spel gedaan. Per goed geraden verschil krijgen ze 10 kleine paaseitjes. 
- spelen tot een bedrag: De leden krijgen van het bestuur een getal. Het is de bedoeling dat ze door speelkaarten te verzamelen aan dat getal geraken. Ze krijgen 5 minuten de tijd om te zoeken. De speelkaarten liggen in het lokaal en buiten verstopt. Ze moeten de getallen optellen. Raken ze aan het getal dan krijgen ze 50 kleine paaseitjes. Lukt het niet dan verliezen ze 25 eitjes.
- hindernissenparcours: De leden leggen een parcours af en krijgen op het einde telkens een eitje. Ze keren terug en leggen het in een pot. Het is de bedoeling om zo vlug mogelijk aan 10 eitjes te geraken. Als ze hierin slagen krijgen ze per persoon 5 kleine eitjes. Als het niet lukt verliezen ze 1 ei per persoon.
- Mond aan mond: De leden moeten over een bepaalde afstand een kippenei met hun mond doorgeven. Het is de bedoeling om het vlugst aan de overkant te geraken zonder dat het ei breekt. Slagen ze erin krijgen ze 50 eitjes. Breekt het ei dan verliezen ze er 25. 
- Volle mond: De leden moeten zoveel mogelijk kleine chocolade-eitjes in hun mond stoppen. Wie het meest eitjes in de mond heeft krijgt 25 eitjes. 

* Mogelijke verschillen in de ruimte:

               - 2 verschillende knuffels

               - foto kalkoen / foto kip

               - volle pint / lege pint

               - chocolade-eieren (veranderen van kleur)

               - klok 6 uur / klok 12 uur

               - 2 stoelen / 1 stoel

               - 2 verschillende kussens

               - paasversiering (daarin iets veranderen)

               - …

Slot

De leden mogen genieten van hun paaseieren die ze verdienden. 

Gemaakt door KLJ Loker-De Klijte