Skip to main content

The Masked Singer (online)

een spel van Chiromeisjes Marke
een spel van Chiromeisjes Marke

Over het spel

  • ongeveer 3 uur
  • 3 tot 99 spelers, 12 tot 99 jaar
  • binnen
  • matig

Benodigdheden

Zoom - filmpjes

Uitleg

Tijdens de eerste week van de tweede lockdown speelden wij via Zoom the masked singer met de aspies en tiptiens. Het was een groot succes, ook onze masked singers hadden er veel plezier aan :) 

We vroegen aan (oud)leiding, kokjes, jongenschiro... om een filmpje te maken waarbij ze vermomd waren en een deeltje van een liedje zongen. Daarnaast vroegen we ook om een filmpje te maken waar ze zichzelf ontmaskerden.

We introduceerden ieder filmpje met een tekstje waar enkele vage tips waren in verstopt. Na het filmpje organiseerden we een stemming (via Mentimeter) over wie zij als hoofdverdachte hadden. Aangezien we via zoom werkten, konden we ook elkaars reactie zien en horen. De leiding fungeerde als presentatoren en ondervroegen ook de meningen van de leden.

Nadat alle filmpjes van de masked singers gespeeld waren, was het tijd voor de ontmaskering. De leden hadden de keuze wie ze graag als eerste wouden ontmaskerd zien. We speelden de filmpjes af en de reacties van de leden waren echt heel leuk. We overliepen toen natuurlijk ook nog eens wie zij als verdachte zagen en wie niet. 

Het was een leuke online werking! Dit kan je natuurlijk ook gewoon op een fysieke werking doen.