Skip to main content

Het Slimste Web

een spel van Spoor ZES
een spel van Spoor ZES

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 6 tot 25 spelers, 14 tot 18 jaar
  • binnen en buiten

Benodigdheden

- speluitleg - powerpoint - beamer, laptop - materiaal beschreven in de speluitleg

Uitleg

Een op de zeven personen in België leeft in armoede.  Armoede is een complex probleem waarbij mensen uitgesloten worden op verschillende vlakken in het leven.  De campagne 'Samen Tegen Armoede' wil de complexiteit van het armoedeweb opnieuw zichtbaar maken: armoede is geen keuze, maar een ingewikkeld samenspel van oorzaken en gevolgen.  En dat armoede niet alleen draait rond 'geen geld hebben', kunnen we zichtbaar maken in het armoedeweb. 

Rond dat armoedeweb maakten we een uitdagende quiz die bol staat van doe-opdrachten en visuele quizvragen.

'Het Slimste Web' is een afwisselende quiz om kennis te maken met verschillende aspecten van armoede en meer specifiek het armoedeweb.  Drie tot vijf ploegen strijden met actieve opdrachten, en afwisselend serieuze en ludieke quizvragen tegen elkaar. 

Download de speluitleg, vraag de ondersteunende powerpoint aan op spoorzes[at]chiro.be*, lees de speluitleg door en je bent vertrokken! De speluitleg kan je afdrukken op A5-formaat, je kan dus zelf een boekje printen.

Het spel werd gemaakt door Spoor ZeS i.s.m. Welzijnszorg voor hun campagne in 2016.

 

*In de bijlagen vind je de speluitleg en de powerpoint in pdf. Wil je een powerpoint waar je echt spel mee kan maken, vraag die dan even aan. 

Bijlagen