Skip to main content

Het Corona Quarantaine Spel

een spel van KLJ Nationaal
een spel van KLJ Nationaal

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 8 tot 60 spelers, 12 tot 35 jaar
  • buiten (bos)

Benodigdheden

- Balpen en symptomenlijst voor elke speler - Vaccins in elk kamp (zie bijlage) - Centraal Quarantainekamp waar besmette patiënten worden ondergebracht - 1 Van Ranst per team (hij/zij is immuun voor Corona maar krijgt wel meteen 3 symptomen wanneer hij getikt wordt door de persoon met Van Vleermuyzen op zak) (zie bijlage) - 1 Van Vleermuyzen per team (de enige die Van Ranst kan besmetten en meteen in quarantaine kan laten plaatsen) (zie bijlage) - Materiaal voor de opdrachtjes (WC-rollen, spuitje, emmer water, pingpongballetjes, flesjes …)

Uitleg

Dit spel werd bedacht door oud KLJ Peulis-leider Jens Vloeberghs. Suggesties of opmerkingen zijn altijd welkom.

De wereld wordt overheerst door een nieuw virus. Corona heeft het dagelijkse leven helemaal overhoop gegooid. Terwijl de inwoners van alle landen de eerste weken vochten over WC-papier, pasta en rijst, blijkt dat enkele landen een vaccin tegen het virus gevonden hebben. Een nieuwe strijd begint!

De leden worden opgesplitst in 4 teams: Team Wuhan (China) – Team Trump (VS) – Team Maggie (Europa) en Team Boris (VK). (afhankelijk van het aantal leden kan je met minder teams spelen). Elk land is in het bezit van zijn eigen werkende vaccin.

Het doel van het spel is om de grenscontroles van andere teams te omzeilen, hun vaccins te gaan stelen en terug te brengen naar het kamp van je eigen team. Opgelet! Stuit je als burger toch op een grenscontroleur (verdediger) die je aantikt, wordt er “vleermuis – De Block – Brexit” gespeeld (naar analogie met blad (Vleermuis) – steen (De Block) – schaar (Brexit)). De Vleermuis wint van De Block, De Block wint van de Brexit en de Brexit wint van de Vleermuis.

Elke speler heeft een balpen en papier op zak waarop 5 Coronasymptomen staan. De winnaar van het Vleermuis-De Block-Brexit-spel mag de ander mondeling 1 symptoom geven, waarna de verliezer een X zet bij het desbetreffende symptoom. Het kan voorballen dat een vorige tegenstrever dit symptoom reeds heeft doorgegeven. Je toont je symptomenlijst aan je tegenstander om aan te tonen dat je dit symptoom al hebt. In dit geval heb je geluk en krijg je geen nieuw Coronavirussymptoom. Wanneer een persoon 3 verschillende symptomen vertoont, is hij besmet met het Coronavirus en wordt hij door de tegenstreven naar het Covid-19-quarantainekamp bij zuster Emie Pand (zij houdt het aantal quarantaine-opnames per team bij) gebracht. Hier moet hij/zij genezen en wachten tot het einde van het spel.

Een speler die in quarantaine is gebracht, kan uiteraard genezen van het virus. (Hier ofwel het idee om 2 spelers tegen mekaar een opdracht te laten doen en de winnaar komt vrij) of elke opdracht individueel)

  • WC-rol challenge: x keer jongleren met een WC-rol
  • Vuile zakdoekje trekken (hanengevecht)
  • WC-rol werpen: werp als 1e spelen in quarantaine 2 WC-rollen in een emmer vanop x meter
  • Coronaprikje: met een spuit gevuld met water een pingpongbal vanop afstand van een flesje spuiten
  • Lege WC-rol knikkeren: scoor zo snel mogelijk x punten door te knikkeren
  • Aan te vullen met eigen Coronacrisis gerelateerde spelletjes

Uitzondering: De speler die het personage Van Ranst in zijn bezit heeft, is immuun voor het Coronavirus en kan niet besmet worden, tenzij hij aangetikt wordt of zelf het Van Vleermuyzen personage aantikt. Wanneer dit gebeurt, krijgt Van Ranst meteen 3 Coronasymptomen en wordt hij naar de quarantaine gebracht om uit te zieken.

Doel van het spel: Steel zoveel mogelijk vaccins uit andere kampen zodat jouw team Corona overleeft. De eindscore wordt bepaald door het aantal gestolen vaccins uit andere kampen min het aantal strafpunten voor het aantal keer dat iemand van je eigen kamp in quarantaine werd geplaatst.

Bijlagen