Skip to main content

Het boerenbondspel

een spel van KLJ
een spel van KLJ

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 0 tot 0 spelers, 16 tot 0 jaar
  • binnen
  • zwaar

Uitleg

Inkleding

De plaatselijke entertainer van Camping Benidorm heef in samenspraak met de uitbater van deze camping een schitterende wedstrijd uitgeschreven … ze gaan namelijk op zoek naar het mooiste tuintje op hun camping !!! Hiervoor hebben ze ook een zeer onpartijdige jury aangesteld, namelijk de kuisvrouw Nancy en de kleptomaan ! Bedoeling is nu om een zo mooi mogelijk tuintje te maken met je leefgroep, maar dit gaat natuurlijk niet zo maar … hiervoor moet geld verdiend worden !

Het spel

Een plattegrond (groot stuk groen karton) krijgt iedereen, maar dan is het nog de bedoeling om er iets mooier van te maken. Bij verschillende personages op de camping kunnen ze geld verdienen, waarmee ze dan later naar de winkel trekken om dingen mee te kopen en uiteindelijk hun hofke te vervolledigen !!! Met hun leefgroep gaan ze dus nu de 5 posten af, waar ze telkens 12 minuten speeltijd krijgen en na 15 minuten doorschuiven.

De entertainer

Zoals iedereen weet moet de entertainer ook altijd toezien op het zwembad. Nu vandaag is het nogal druk aan het zwembad … een hele boel beren is namelijk naar het zwembad getrokken en deze kunnen niet zo goed zwemmen. Bedoeling is nu dat de groep de redder wat helpt met die beren te redden.

Praktisch: er zijn 2 setjes reddingsmiddelen, een setje bestaat uit : een duikbril, kikvorsschoenen, ding voor in de mond en zwembandjes. Dit moet men telkens aantrekken om vervolgens naar het zwembad te hossen en met de mond een beertje uit het zwembadje te vissen. Vervolgens loopt men terug en geeft men al het gerief aan de volgende … Zo heel de tijd lang. Per beertje, krijgt men 10 euro !

De baas

Spel 1 : vuur eten. De baas van deze camping is wel een beetje een pogger … tijd dus dat de campinggasten ook eens wat poggen. De baas gelooft namelijk niet dat ze allemaal vuur durven eten. Als dus de gehele groep een watje dat aangestoken is, durven op te eten, krijgen ze 100 euro !

Spel 2 : de baas is ook een telefoonnummer verloren, hij heeft deze in het groot opgeschreven in één van de telefoonboeken. Als de groep deze nummer vindt, krijgen ze nog eens 100 euro !

spel 3 : 12 mensen van de groep houden per 2 een plank vast en staan op een rij. De overige 8 mensen moeten zo snel mogelijk over de planken lopen …

De kleptomaan

Spel 1 : achter een deur liggen 30 voorwerpen. Telkens mag er iemand 5 seconden achter de deur gaan kijken en dan moet hij op een blad bij de groep alles opschrijven wat hij gezien heeft en onthouden. Ondertussen mag iemand anders weer 5 seconden gaan kijken en zo verder … Wanneer ze denken alle 30 voorwerpen te hebben, roepen ze STOP ! De kleptomaan bekijkt dan of alles juist is, zo niet krijgen ze nog één kans. Als ze alles goed hebben, krijgen ze 100 euro !

Spel 2 : Ieder moet wisselen met iemand anders van kledij, behalve het ondergoed. Er zijn echter 2 kleedkotjes … hier moeten ze induiken om dan met de persoon er naast van kleren te verwisselen. Met hoeveel ze tegelijkertijd in een kleedhokje zitten, maakt niet uit ! Ze krijgen hiervoor 100 euro !

Spel 3 : de kleptomaan pikte overlaatst nog een kistje, maar hij is er de sleutel alweer van kwijt. Deze zit in een vettig badje verstopt. Als jullie hem eruit halen, krijgen jullie 100 euro.

Alert en zijn vrouw

Spel 1 : beiden hun geheugen is niet meer echt fantastisch, daarom moeten jullie met de gehele groep wat helpen. Jullie krijgen een rooster te zien met daarin 50 vakjes. In elk vakje staat een campingvoorwerp. Na 1 minuut verdwijnt het rooster en zeggen Albert en zijn vrouw 5 voorwerpen, de groep moet nu aanduiden in welk vakje dit lag.

Spel 2 : rolstoelestaffette … Ieder gaat per 2 staan en moet zo een parcourske afleggen. De eerste zit in de rolstoel om te vertrekken, de 2de duwt. Voor het terugkeren … moeten beide personen van plek wisselen. Als het koppel terug is, vertrekt de volgende …

Spel 3 : Albert is een fan van Duitse slagers, aan jullie om te laten zien, dat je er ook wat van kent. Stuur je beste gorgelaar naar voor. Hij moet nu 5 Duitse slagers gorgelen. Als ze geraden worden, krijg je 20 euro !

De Nerd

Spel 1 : de nerd is tot over zijn oren verliefd en jullie moeten nu een liefdesbrief schrijven van minstens 20 regels met de 7 van de volgende 10 woorden … koortsmeetsysteemstrook, papiermaché, zandsculpturenfestival, kermit de sticker, golfbal, emmertje, perenboom, Gewillig België, roze kaft, te hoge rekening.

Spel 2 : het favoriete spel van de Nerd … Ik ga naar de camping en ik neem mee … per woord dat er bij komt en dat iemand van de groep op het eind nog kan opnoemen, krijg je 10 euro !

Nadia de kuisvrouw :

Spel 1 : dweil werpen : 3 parcourskes (naar gelang aantal deelnemers, wordt het aantal mensen bepaalt) Eerste neemt de dweil, maakt die goed nat en gooit die dan verder … de laatste wringt deze uit …. Dit doen ze 3 minuten lang en dan moeten ze samen 1 emmer vol hebben.

Spel 2 : Zoek andere woorden/synoniemen voor een seuze, schommel en vrijen. Zoveel mogelijk in dit binnen de 3 minuten.

Spel 3 : mastermind met 10 poolse woorden (ik zoek nog 10 woorden)