Skip to main content

ColomTrio

een spel van Spoor ZES
een spel van Spoor ZES

Over het spel

  • ongeveer 3 uur
  • 6 tot 30 spelers, 12 tot 18 jaar
  • binnen en buiten

Uitleg

Alle goede dingen bestaan uit drie! Zo ook het spel ColomTrio. In drie ronden strijden drie groepen spelers voor een zo sterk mogelijke gemeenschap op hun eigen grondgebied. Drie sterke Colombiaanse vrouwen geven de groepjes vanop afstand goede raad.  Maken de spelers de juiste keuzes? Zullen alle ploegjes hun dorp kunnen behouden? Kunnen zij zich weren tegen de negatieve krachten van buitenaf en tegen de mensen die hun grond willen afnemen?

Tijdens dit spel verplaatsen de spelers zich in het denken van een van de drie Colombiaanse bevolkingsgroepen. Celia, Deyanira en Fanny ondersteunen hun eigen dorp met de kennis die zij hebben. Het wordt al snel duidelijk dat sommige keuzes negatieve gevolgen hebben, en dat samenwerken van groot belang is om te ontdekken wie hun tegenstanders zijn. 

 

ColomTrio is een drie uur durend spel voor 12- tot 18-jarige, voor zes tot dertig deelnemers. De bundel bevat de speluitleg, een spelbord, opdrachten en kleurige spelkaartjes.  Het werd gemaakt door  Spoor ZeS i.s.m. Broederlijk Delen, naar aanleiding van de campagne 2016.

Chirogroepen, gewesten en verbonden kunnen het spel één keer gratis aanvragen. Anderen betalen €6. Bekijk op chiro.be/bestelspoorzes of het spel nog beschikbaar is in gedrukte vorm. 

 

Bijlagen