Skip to main content

Buitenaardig

een spel van Pimento vzw
een spel van Pimento vzw

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 10 tot 25 spelers, 6 tot 8 jaar
  • binnen (binnen en buiten, binnen of buiten)

Benodigdheden

Inhoud speldoos: - spelbord - 21 puzzelstukken - 20 praatplaten met verhaaltjes op de achterkant - 8 keuzekaartjes - handleiding met opdrachten Materiaal dat je zelf moet voorzien (afhankelijk van de opdracht die je kiest): - zakdoek - papier - tijdschriften, foto's, prenten - scharen - lijm - pennen - stiften - elastiekjes - lippenstift - stoelen - materiaal om de raket te bouwen en af te schieten - fles ('brandstoftank')

Uitleg

Buitenaardig is een spel over vriendschap en verliefdheid voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Buitenaardse misse Muk

Help jij Muk? Dit wezen is op buitenaardse missie om alles te weten te komen over vriendschap en verliefdheid. De brandstoftank van Muks raket is ook leeg! Door opdrachten en verhaaltjes kunnen jullie aan Muk uitleggen wat het betekent om een beste vriend te hebben, om ruzie te hebben met je vrienden, om verliefd te zijn op iemand of van iemand te houden. Als jullie dat goed uitleggen, krijgen jullie een puzzelstuk om aan Muk te geven. Bij elke opdracht krijgen jullie brandstof om de brandstoftank te vullen.

Werk dus zo goed mogelijk samen! Als de brandstoftank van Muks raket weer helemaal vol is, kan Muk terug. Je kan een échte raket bouwen, met water vullen en lanceren!

Op maat van jouw groep

Het hele spel duurt anderhalf tot twee uur. Je kan dit verlengen of verkorten.

Je kiest zelf of je het hele spel wil spelen of enkel rond 1 thema werkt. Je kan enkel verhaaltjes kiezen of enkel opdrachten doen.

Een verhaaltje (met nabespreking) duurt ongeveer 5 tot 15 minuten. Een opdracht duurt 10 tot 25 minuten.

Spelverloop Buitenaardig

De kinderen zitten in een kring: ofwel rond een tafel ofwel op de grond. Het kind dat het laatst jarig was, mag beginnen. Leg 8 kaartjes omgekeerd: het kind mag er twee omdraaien. Als het twee dezelfde kaartjes zijn, lees je wat er op staat:

  • opdracht over vriendschap
  • opdracht over verliefdheid
  • verhaal over vriendschap
  • verhaal over verliefdheid

Zijn het geen twee dezelfde kaartjes? Dan gaat de beurt naar de volgende.

Koop Buitenaardig

Een exemplaar van Buitenaardig kost 25 euro.

Bestel Buitenaardig bij Jong & Van Zin.

Bijlagen