Skip to main content

Beter beschermd

een spel van Spoor ZES
een spel van Spoor ZES

Over het spel

  • ongeveer 3 uur
  • 6 tot 30 spelers, 12 tot 18 jaar
  • buiten (Best buiten)
  • zwaar

Benodigdheden

- Print van de handleiding - Print van de andere bijlagen - Materiaal staat vermeld in de handleiding

Uitleg

Tijdens ‘Beter Beschermd!’ ondervinden de spelers aan den lijve hoe het is om te overleven met een inkomen onder de armoedegrens en hoe moeilijk het is om te krijgen waar je recht op hebt. Ze maken kennis met de gaten in de paraplu van de sociale bescherming in ons land.

Door te scoren tijdens actieve spelen kunnen de deelnemers structurele oplossingen kiezen: een transparant regelsysteem, automatische toekenning van enkele sociale tegemoetkomingen en het optrekken van de minimumvervangingsinkomens en ‑uitkeringen.  Zo zorgen ze ervoor dat niemand binnen hun ploeg een armoederisico loopt en dat iedereen gelukkiger wordt. Want dat blijkt in het huidige systeem niet gemakkelijk als je ontslagen wordt of wanneer je plots ‘de prijs van de liefde’ moet betalen als je gaat samenwonen.  

Tijdens de actieve groepsspelen en individuele opdrachtjes verdienen de spelers puzzelstukken en kiezen ze welke voordelen ze inzetten om hun groepsgenoten zo goed mogelijk te beschermen tegen onverwachte dingen. Een ideaal spel om het tijdens een actieve Chironamiddag eens te hebben over 'net dat tikkeltje meer'.  

Dit kant-en-klare spel bestaat uit een uitgebreide speluitleg, kleurrijke rechtenpuzzels en parameterfiches.

'Beter beschermd!' is een spel van Spoor ZeS op basis van de campagne 'Sociale (onder)bescherming' van Welzijnszorg (2014).

 

Bijlagen