Skip to main content

Balloonspel

een spel van KSA Roodkapjes Maaseik
een spel van KSA Roodkapjes Maaseik

Over het spel

 • ongeveer 4 uur
 • 4 tot 40 spelers, 9 tot 20 jaar
 • binnen buiten
 • zwaar

Benodigdheden

- veel ballonnen in 4 verschillende kleuren - 1 pak beschuiten - waterballonnen - Krijt - 4 ballen - hoepels - kegels - kleine potjes - dobbelsteen - random verkleedkleren - ballenbadballen - vreemde voorwerpen - stoelen

Uitleg

Groepsverdeling spel

Ieder lid mag een ballon grabbelen uit een doos. Er zijn 4 verschillende kleuren, iedere kleur vormt een team.

Spelverloop

Alle teams hebben 30 ballonnen verdeeld over de leden, in de kleur van het team. Ze hangen deze ballonnen met touw rond hun. Doorheen de spellen mogen ze de andere ballonnen stukmaken.

Opdrachten

 1. Scrabble spel: de 4 teams moeten letters in de kleur van hun team zoeken in het bos. 3 personen gaan zoeken in het bos en 1 persoon blijft aan de rand van het bos om een woord te vormen. De letters hebben ook punten. De groep die het beste woord heeft met het meeste punten wint.
 2. Vlaggenroof: met een (water)ballon in het midden
 3. Levend kwartetten: de groepjes moeten 4 dezelfde voorwerpen verzamelen in de hoepel voor zich door deze te stelen uit de andere hoepels. Er zijn 7x4 voorwerpen. (startopstelling: in iedere hoepel liggen verschillende voorwerpen)
 4. 4 vakkenspel (het veld is opgedeeld in 4 verschillende vakken, de leden moeten de andere uit het vak proberen te trekken, zodra iemand over de lijn is getrokken hoort die bij het andere vak en moet hier meehelpen. De groep die uiteindelijk iedereen in zijn vak heeft getrokken wint.)
 5. Ballen hoepel spel (Er liggen vier hoepels in het midden. Van ieder team gaat er één iemand in de hoepel staan. De andere moeten met ballen de personen in het midden proberen aan te gooien vanaf een bepaalde buitenlijn. Wanneer je iemand van een ander team kan aangooien mag je in de hoepel gaan staan. Wanneer je je eigen teamgenoot in het midden aangooit gebeurt er niks. Het doel is om als eerste 4 personen van je eigen team in de hoepels te hebben staan.)
 6. Trefbal in 4 vakken
 7. Stoelentoren bouwen (de groep die zoveel mogelijk stoelen op elkaar kan stapelen zonder dat deze valt wint.)
 8. Reuze vier op een rij: (Er liggen allemaal hoepels op  een afstandje in de vorm van een vier op een rij bord. Iedere groep krijgt potjes in de kleur van zijn team. Estafettegewijs mag iedere groep zijn potjes in de hoepels gaan leggen. De groep die als eerste 4 op een rij heeft wint.)
 9. Chinese voetbal
 10. Zoveel mogelijk ballen badballen aan jou kant krijgen
 11. 6 gooi verkleed eet spel met beschuiten (om de beurt mag een groep met de dobbelsteen gooien, als je zes gooit moet je je zo snel mogelijk verkleden en beschuiten beginnen eten. Wanneer iemand anders zes gooit moet je snel de verkleedkleren aan deze persoon geven. De groep die op het einde de beschuiten kan opeten wint.)
 12. Hang een ballon zo hoog magelijk
 13. Estafette (1ste loopt eerst neemt dan 2e mee, dan 3e)/de boer en zijn geitjes