Skip to main content

Praktische informatie

Hieronder vind je een antwoord op al je vragen over Opkikker 2024. Van locatie, tot inschrijvingen en meer. Noem maar op!

Hieronder vind je een antwoord op al je vragen over Opkikker 2024. Van locatie, tot inschrijvingen en meer. Noem maar op!

Waar en wanneer?

De eerstvolgende editie van Opkikker vindt plaats van 5 t.e.m. 7 april 2024 in de Hoge Rielen in Kasterlee

Hoe geraak ik in de Hoge Rielen?

  • Met de fiets. Dan moet je aan fietsknooppunt 32 van het fietsnetwerk van de provincie Antwerpen zijn. Nu kan je je heel het weekend verplaatsen met de fiets. Parkeren doe je aan je paviljoen!

  • Met de auto. De GPS-coördinaten voor de hoofdingang zijn Molenstraat 62, 2460 Kasterlee en voor de parking aan Poort Oost zijn Ossengoor, 2460 Kasterlee. 

  • Kiss & ride. Gewoon even de aanwijzingsbordjes met 'Kiss & ride' volgen en je bent in no time bij je Opkikker-vrienden!  

  • Met de bus. Je kan gebruik maken van lijn 200 (aan de hoofdingang van het domein is er een bushalte ‘Lichtaart Hoge Rielen’) of lijn 305 en 493 (aan de achterzijde van het domein is er een bushalte ‘Kasterlee Ossengoor’). Het is dan nog +- 2,5 km wandelen tot aan het onthaal van de Hoge Rielen.

  • Met de trein. Neem de trein naar het station van Tielen. Vanaf daar kan je verder wandelen of de bus nemen.

  • Te voet. Beter voor het milieu bestaat niet! Wandel op je gemak Opkikker binnen via de hoofdingang van de Hoge Rielen.

Waar en wanneer Opkikker

Overnachten

Op Opkikker slaap je samen met je afdeling en/of gewest in een paviljoen. Jullie krijgen twee weken op voorhand te weten in welk paviljoen jullie zullen overnachten. Inderdaad, enkel overnachten, want overdag zullen er in de sporthal doorlopend activiteiten en momenten van rust voorzien worden.  

KLJ voor iedereen 

Voel je je tijdens Opkikker niet op je gemak en kan je dit nergens kwijt? Neem dan even anoniem contact op met het noodnummer van KLJ: +32475.77.51.10.  

Merk je een geval van grensoverschrijdend gedrag? Spreek dan zeker een KLJ-medewerker aan of neem contact op onze API, Elke.  

Heb je specifieke noden waar we rekening mee kunnen houden op Opkikker, neem dan zeker contact op via mail opkikker@klj.be.  

Kostprijs

Iedereen die een volledig weekend mee gaat betaalt € 65, alles inbegrepen (activiteiten, maaltijden en overnachting). Kom je pas aan op zaterdagavond? Dan betaal je € 50 . 

Het is altijd mogelijk de kostprijs te betalen in schijven. Als je hier graag gebruik van maakt, dan schrijf je je best in voor december en klikt deze optie aan. Je krijgt dan een eerste factuur van € 25 in december, van € 20 in januari en van € 20 in februari.  

Voor een vormingsweekend geven verschillende gemeenten subsidies. Ga eens langs op de jeugddienst van jouw gemeente check of je hier een deel van je kostprijs terugbetaald kan krijgen.  

Drankbonnetjes betaal je ter plekke met PayConiq of cash op vaste momenten. De bonnenstand vind je aan het onthaal en hier kan je langs tijdens het avondeten en de avondactiviteit. Tussenin is de bonnenstand gesloten. 

Wat is Opkikker

Inschrijven

Inschrijven kan tot 5 maart 2024 via Click of tot de inschrijvingen vol zitten. Wees er dus snel bij!

Opgelet: ben je vegetarisch, veganistisch of heb je voedselallergieën of -intoleranties? Duid dat dan aan in je persoonlijk Clickprofiel! De voedingsvoorkeuren voor Opkikker worden automatisch gegenereerd op basis van je Clickprofiel.

Inschrijven kan nog tot 5 maart via Click!

Schrijf je hier in

Veelgestelde vragen

Waar bevinden de slaapplaatsen zich?

De slaappaviljoenen liggen verspreid over de Hoge Rielen. In welk paviljoen jij met je afdeling slaapt, staat in de afdelingsmap die je aan het begin van het weekend ontvangt aan het onthaal. 

Mag ik ook in mijn tent slapen?

We voorzien geen kampeerplekken, dus laat je tent maar thuis. 

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Er is een aangeduide parking. Wanneer je in de buurt van de Hoge Rielen komt, zal je verwijzingsborden zien die je kan volgen. 

Is er een Kiss & Ride?

Ja, net zoals de parking zal ook deze duidelijk aangeduid zijn. 

Kan ik met de trein naar Opkikker?

Dat kan zeker. In de infomail kan je laten weten wanneer je trein zal aankomen. Wij komen we je dan ophalen aan het station. 

Kan ik ook apart inschrijven voor de fuif?

Nee, de fuif is een onderdeel van Opkikker en geen evenement op zich. 

Kan ik me terplekke inschrijven?

Jammer genoeg niet. De inschrijven zijn nog open tot 5 maart.