Skip to main content

Wat krijg je als bovenlokaal vrijwilliger in ruil?

Nationaal

16 juni 2021

Zonder bovenlokale vrijwilligers zou KLJ niet kunnen bestaan. Ze zijn van onschatbare waarde en dus onbetaalbaar. Maar wist je dat je als bovenlokaal vrijwilliger heel wat in ruil krijgt? Wij hebben alles nog eens voor je opgelijst.

Je krijgt heel wat nuttige info

Een functie uitvoeren als je van niets op de hoogte bent, is onmogelijk. Daarom zullen we er steeds voor zorgen dat je over voldoende en duidelijke info beschikt die relevant is voor jouw engagement. Je krijgt als vrijwilliger bovendien toegang tot het online vrijwilligersportaal in Click.

Je krijgt coaching op maat

Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor. Je hebt namelijk recht op een persoonlijk coachingstraject. Geen verplichting, wel een echte aanrader! Tijdens zo’n coaching kan het over vanalles gaan: Hoe zet ik mensen in beweging? Hoe kan ik mijn talenten beter inzetten? Hoe kan ik groeien in een specifieke vaardigheid? Hoe krijg ik mijn schoolwerk en KLJ-engagement in balans? Bij de start van je engagement krijg je al zeker een onthaalgesprek aangeboden. Voor sommigen schrikt coaching wat af, maar we kunnen je alvast gerust stellen dat het er véél gemoedelijker aan toe gaat dan op onderstaande GIF.

Je kan interessante vormingen volgen

Een vorming geeft een boost aan je kennis en vaardigheden als vrijwilliger, ondersteuner, begeleider, … Dit kan op de typische KLJ-manier zoals je die kent van trainingsdagen, maar voor wie het wat schoolser mag aanvoelen kan het ook via een externe organisatie. Je krijgt als vrijwilliger maar liefst 50 euro per jaar om jezelf te vormen. Jij mag zelf kiezen aan welke vormingen je het spendeert! 

Je krijgt enorm veel waardering en bedankingen

Merci, merci merci! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen hoe hard we je willen bedanken voor je engagement. Daarom doen we het niet enkel met woorden, maar ook met daden.

Als bovenlokaal vrijwilliger kan je jaarlijks deelnemen aan het bedankingsmoment van de regio(‘s) waarin je actief bent. Het grootste bedankingsmoment is dat voor alle vrijwilligers van KLJ, Festival Bovenlokal.

Daarnaast krijg je een verjaardagskaartje, een leuk gadget tijdens de Week van de Vrijwilliger, een vrijwilligersbadge voor aan je sjaaltje en één teambuilding per jaar met je werkgroep.

Je krijgt materiële ondersteuning

Uiteraard zorgen we ervoor dat je de nodige middelen hebt om je engagement op te nemen. Of je nu vast of tijdelijk vrijwilliger bent, bij de start van je engagement krijg je een KLJ-trui en een T-shirt. Na drie jaar engagement voorzien we van elk een nieuw exemplaar. Zo ben je altijd en overal herkenbaar als bovenlokaal vrijwilliger.

Daarnaast heb je ook recht op een kilometervergoeding voor afstanden die je met de wagen aflegt in opdracht van KLJ. Ook kosten van het openbaar vervoer worden vergoed.

Je bent verzekerd tegen ongevalletjes

We hopen dat je het nooit nodig zal hebben, maar slaap op je twee oren: ben je in functie van je engagement op pad, dan ben je gedekt door de KLJ-verzekering.

En niet vergeten...

Met eten krijg je iedereen tevreden, toch? Een vergadering zonder versnaperingen is zoals een activiteit zonder leden (tenzij het een leidingsactiviteit is natuurlijk).