Skip to main content

Teamverantwoordelijke Cynthia coacht een divers team

Nationaal

13 september 2021

Cynthia Vandewalle (26) werd op haar 16de lid van KLJ en was zelfs zo’n 7-tal jaar bestuurslid in haar lokale afdeling. Toen ze afstudeerde als leerkracht secundair onderwijs, was er net een vacature vrij voor pedagogisch medewerker bij KLJ. Maar Cynthia werd niet aangeworven. Een paar jaar later waagde ze haar kans opnieuw en nu geeft ze een inkijk in haar job.

“Net toen ik mijn diploma kreeg, was er een openstaande vacature voor pedagogisch medewerker,” vertelt Cynthia. “Helaas ben ik het toen niet geworden. Dus ging ik als leerkracht aan de slag.” Maar een paar jaar later was er terug een vacature voor pedagogisch medewerker. “Ik had dat achter mij gelaten, ik ging niet opnieuw solliciteren. Maar zoveel mensen vroegen aan mij of dat niks voor mij was en vonden dat ik het echt moest proberen.” Uiteindelijk waagde Cynthia haar kans en startte ze in augustus 2019 als pedagogisch medewerker bij KLJ.

Iedereen is anders

Cynthia was een jaar aan de slag als pedagogisch medewerker, toen ze teamverantwoordelijke werd. “Als teamverantwoordelijke komen je taken heel hard overeen met die van een pedagogisch medewerker: afdelingen ondersteunen en helpen waar nodig, werkgroepen begeleiden…” Maar wat is dan het verschil tussen een pedagogisch medewerker en een teamverantwoordelijke? “Als teamverantwoordelijke coach en ondersteun je collega’s en mag je mee nadenken over het personeelsbeleid. Dat is eigenlijk het grote verschil,” vertelt Cynthia.

“Ik vind het fijn om teamverantwoordelijke te zijn,” zegt Cynthia. “Iedereen is anders, elke collega is uniek, en ik vind het een leuke zoektocht om te kijken hoe ik iedereen van het team op een passende manier kan ondersteunen, want dat is niet voor iedereen gelijk. Maar uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: KLJ doen groeien, en dat vind ik mooi.”