Skip to main content

Sportwerking: klaar voor de zomer?

Nationaal

17 maart 2020

Om het coronavirus in te dijken, neemt de Federale overheid heel wat maatregelen. Zo ook in de jeugdsector. Sinds enkele dagen geldt er een verbod op alle activiteiten, weekends en evenementen van jeugdbewegingen. Door dat verbod moesten we ook heel wat oefendagen Sport annuleren. Momenteel staan alleen de oefendagen in Roeselare (26/04), Beervelde (03/05) en Sint-Katelijne-Waver (03/05) nog op de kalender. Ook de geplande Vormingen op Maat Sport gaan niet door zolang de maatregelen van kracht zijn. Dreigt de sportzomer nu in het water te vallen? Nee hoor, wij bereiden je op een andere manier voor! 

Reeksbeschrijvingen

Omdat je momenteel niet kan deelnemen aan een oefendag, hebben we beslist om de reeksbeschrijvingen online te plaatsen. Kan je niet meer wachten op de zomer? Lukt stilzitten op je stoel niet meer? Neem dan alvast een kijkje op de site en ga thuis met de reeksbeschrijvingen aan de slag.

Wil je thuis al graag even de reeksen doornemen?

Bekijk ze hier

Opgelet: We vragen met aandrang niet samen te komen om de reeksbeschrijvingen door te nemen. Ook oefenmomenten in je afdeling dienen dus even uitgesteld te worden. Organiseer je de komende dagen tegen dit verbod in toch activiteiten, dan kan je aansprakelijk worden gesteld als een van je leden of bezoekers besmet raakt met het virus.

Wat nu?

De toekomst kunnen we helaas niet voorspellen. Per regio kijken we samen met de sportmonitoren hoe we de afgelaste oefenmomenten kunnen opvangen. We houden je op de hoogte van zodra we weer oefenmomenten mogen organiseren.