Skip to main content

KLJ, da's botten aan en gaan, maar vuile botten horen buiten!

Nationaal

4 september 2023

Op de wei of op het veld, in het bos of aan het lokaal, voor KLJ’ers is alles een speelterrein en ontmoetingsplek. We trekken graag onze botten aan en gaan op pad. Daarom zetten we hier een heel jaar op in met het jaarthema ‘KLJ, da’s botten aan en gaan’. Onvermijdelijk worden onze botten vuil wanneer we op pad gaan. Dat probleem is zo opgelost wanneer je afdeling onze "vuile botten buiten"-deurmat voor aan het lokaal wint!  

Wat moet je doen? 

Organiseer dit werkjaar een of meerdere zichtbaarheidsacties. Zorg dat je hierbij als KLJ opvalt in de omgeving. Registreer jouw zichtbaarheidsactie onderaan deze pagina en geef een woordje uitleg. Opgelet, elke inzending komt eenmaal in een pot. Lukt het om met de actie in de krant te komen? Dan komt de inzending tweemaal in de pot.  

Welke acties zijn er? 

  1. Zwerfvuil oprapen in de buurt. 

  2. Het speelterrein van je KLJ opknappen in samenwerking met het gemeente- of stadsbestuur.  

  3. De handen uit de mouwen steken op een evenement van Groene Kring, Landelijke Gilden, Ferm … 

  4. De kunst van het vendelen, wimpelen of dansen laten zien tijdens een evenement in het dorp. 

Wat valt er te winnen? 

Elke twee maanden (september-oktober, november-december …) worden er twee afdelingen uit de pot geloot. Deze afdelingen ontvangen een "vuile botten buiten"-deurmat. Nadien opnieuw kans maken op een deurmat? Registreer gewoon een nieuwe zichtbaarheidsactie! 

Stuur je zichtbaarheidsactie in