Skip to main content

Doe mee aan het plattelandsonderzoek en laat je stem horen!

Nationaal

15 juni 2023

Het vierjaarlijks plattelandsonderzoek van KLJ is er weer. Met het oog op de verkiezingen van 2024, willen we graag de stem van jongeren op het platteland onderzoeken en uitdragen. Door onze vragenlijst in te vullen, kan je niet alleen jouw stem laten horen, maar maak je ook kans om een JB-speaker te winnen!

Plattelandsonderzoek, wasda?

In 2015 en 2019 deed KLJ een plattelandsonderzoek om te ontdekken wat de noden en behoeften van jongeren in een landelijke omgeving zijn. Omdat we erg benieuwd zijn naar de evolutie hiervan in de huidige context, doen we ook dit jaar een plattelandsonderzoek. Deze keer focussen we op thema’s zoals psychische gezondheid, mobiliteit, vrije tijd, drank en drugs, duurzaamheid, land- en tuinbouw, en diversiteit. Met de resultaten wil KLJ graag een statement maken en dit doorgeven aan de overheid. Zo kunnen we de stem van jongeren op het platteland nóg beter uitdragen en vertegenwoordigen.

Je kan helpen door...

...de vragenlijst in te vullen!

  • Ben je ouder dan 16 jaar en jonger dan 24 jaar? Vul dan zeker de vragenlijst in!
  • Ben je jonger dan 16 jaar of ouder dan 24 jaar? Deel de vragenlijst dan met je vrienden, familie, buren, kennissen en in alle Facebook- en Whatsapp-groepen waar je deel van uitmaakt.

Iedereen die binnen de leeftijdsgrenzen valt mag deelnemen, ongeacht of je op het platteland leeft! Hoe meer deelnemers, hoe meer impact we kunnen bereiken.

Laat je stem horen

En misschien maak jij wel kans op een van de drie JBL-speakers!

Vul de vragenlijst in

En daarna?

Vanaf oktober gaat de tweede fase van het onderzoek van start. In deze fase gaan we met de resultaten van de bevraging verder aan de slag in enkele focusgroepen. Hierin willen we zowel jongeren als gemeentebesturen samen laten nadenken over de resultaten en hoe we deze kunnen vertalen in praktische beleidsaanbevelingen. Het eindrapport zal klaar zijn in het voorjaar van 2024.

Wil je graag deelnemen aan de focusgroep, dan kan je alvast een mailtje sturen naar goele.didden@klj.be