Skip to main content

9 x KLJ-coronacreativiteit

Nationaal

5 mei 2020

KLJ-afdelingen blijven niet bij de pakken zitten nu fysiek samenkomen er niet in zit. Saaie weekends zijn verleden tijd, deze bestuursleden en leiding hebben elk een creatieve oplossing gevonden!

1. Creatief sporten met KLJ Beselare-Geluveld

Om niet stil te vallen in tijden van corona, richtte KLJ Beseveld een sportclub op in Strava. Zo kunnen hun leden in contact blijven met elkaar en elkaar aanmoedigen. Het bestuur geeft ook om de twee weken een opdracht. Zo was er de opdracht op Strava om een woord of tekening te maken.

2. Een online fuif met KLJ Sint-Martens-Lennik

Hun fuif kon dan misschien niet doorgaan zoals gepland, maar dat liet KLJ Sint-Martens-Lennik niet aan hun hart komen. Ze lieten hun fuif gewoon live doorgaan op hun Facebookpagina, zo kon iedereen toch nog feesten vanuit hun kot! Herbeleef hier hun virtuele fuif

3. Een piratenmysterie met KLJ Oostmalle

Ieder weekend verstopt de leiding van KLJ Oostmalle een schat in de gemeente! Om de schat te vinden moeten de leden de tips vinden die ook verstopt zitten in het dorp. De locatie van de tips wordt bekendgemaakt aan de hand van foto's die ze online plaatsen. Aan de leden om die tips te vinden en aan de hand van die tips de locatie van de schatkist te gaan bepalen. Heeft iemand de schatkist gevonden? Dan mag die persoon een foto als bewijs sturen en win een mooie prijs ontvangen!

4. Een dronefilmpje met KLJ Zaffelare

Aangezien de leden niet naar de KLJ kunnen komen, komt de KLJ naar de leden! Hier met een drone -mooi op afstand dus- om een leuk filmpje te maken. Bekijk het resultaat hier.

5. Waar is Wally met KLJ Eke

De leiding van KLJ Eke stippelde een route uit doorheen het dorp. Op die route verstopten zij verschillende Wally's, die kunnen de leden vinden aan de hand van een kaart met tips. Ofwel zit er een gewone Wally verstopt, ofwel een 'doe'-Wally' met een opdracht. Per gevonden Wally en per geslaagde opdracht zijn er punten te verdienen.

6. Leidingsbattles met KLJ Linkhout

Bij KLJ Linkhout neemt de leiding het tegen elkaar op in verschillende battles. Aan de hand van een poll kunnen de leden stemmen op hun winnaar.Het EK voetbal is er niets tegen!

7. Leden vs leiding met KLJ Balen

Bij KLJ Balen nemen ze het iets anders op. Daar moeten de leden het namelijk opnemen tegen hun leiding in 90 opdrachten, om KLJ Balen zijn 90-jarig bestaan te vieren! Hiervoor kregen ze één week de tijd. De verliezende groep moet als tegenprestatie iets in elkaar steken om de winnaars in de watten te leggen. Hier vind je alle opdrachten terug.

8. Het +16 quarantaine spel met KLJ Oostrozebeke

Ja, zelf met je +16'ers kan je gekke online opdrachten doen en dat bewees KLJ Oostrozebeke! Zij maakten een lijst van verschillende opdrachten waar punten mee verdient konden worden. Degene met de meeste punten op het einde van het spel, krijgt een extraatje wanneer de activiteiten weer in het lokaal mogen doorgaan. De complete speluitleg vind je hier.

9. De gewestbattle van Gewest 't Plezierke

Aangezien hun geplande gewestactiviteit niet kon doorgaan, organiseerde de leiding van het gewest 't Pleziereken een digitaal virusspel. Aan de hand van opdrachten die gepost werden op hun Facebookpagina namen de verschillende afdelingen van het gewest het tegen elkaar op. Het spelverloop kan je terugvinden op hun Facebookpagina.

Bonus: Het spelletjesboek van KLJ Wiekevorst

Zodat hun leden zich niet hoeven te vervelen, stak de leiding van KLJ Wiekevorst een spelletjesboek in elkaar vol met raadsels, opdrachten én een recept. Als dat niet handig is!

Heb je ook een tof online spel gemaakt?

Plaats het dan zeker op de spelendatabank en deel het met iedereen!

Wij maakten een spel