Skip to main content

7 voorbeelden om je KLJ'ers de komende weken te entertainen

Nationaal

16 maart 2020

In tijden van nood vinden KLJ'ers elkaar, al is het online! Gedurende de komende weken moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en lekker binnen blijven. Om ons KLJ-hart toch op volle toeren te laten draaien, organiseerden enkele afdelingen enkele mooie initiatieven. Wij sommen ze even op!

1. Memory met KLJ Haasdonk

Hoe zien die mede-KLJ'ers er nu weer uit? Met de actie van KLJ Haasdonk zullen we het zeker niet vergeten! Haasdonk maakte een leuke memory met KLJ-foto's voor hun leden. Thuis afdrukken en spelen maar!

2. Opdrachtenlijstje van KLJ Oplinter

KLJ Oplinter voorziet voor haar leden een lijstje met uitdagingen die ze de komende weken mogen uitvoeren. Die opdrachten gaan van 'elke dag je KLJ-uniform aandoen' tot 'Skypen met je grootouders'.

3. Online met KLJ Nevele

KLJ Nevele maakt er een strijd tussen de leeftijdsgroepen van! Elke week posten ze 4 opdrachten op hun Facebookpagina. De leden krijgen punten als ze de opdracht uitvoeren, maar de eerste en de meeste creatieve verdient nog eens extra punten! 

4. Binnen de minuut met KLJ Wortegem

Bij KLJ Wortegem gaan ze de strijd aan met elkaar in de vorm van 'Binnen de minuut'. De leden krijgen enkele opdrachten die ze, zoals de naam het zelf al zegt, binnen de minuut moeten uitvoeren. 

5. Dagelijkse uitdagingen met KLJ Lembeke

Elke dag zal KLJ Lembeke een challenge op haar sociale media posten. In het weekend verschijnt dan telkens een tussenstand. De eerste opdracht verscheen vandaag. Ben je ook nieuwsgierig wat die opdracht is? Neem dan zeker een kijkje op de Facebookpagina van KLJ Lembeke!

6. Het KLJ Achterboek spelletjesboek

KLJ Achterbroek gooide het over een andere boeg. Zij maakten een spelletjesboek voor hun leden! Te downloaden, af te drukken en goed voor een hele tijd spelplezier.

7. De Online Jeugdbeweging

Een vrijwilligersinitiatief van Scouts Sint Aloysius Aalst met ondertussen al meer dan 35.000 (!) deelnemers. In deze gigantisch grote Facebookgroep verschijnen regelmatig opdrachten. Hier moet je als KLJ'er zeker ook aan deelnemen! Hup KLJ, hup!

De online jeugdbeweging

Word lid!