Skip to main content

7 types KLJ'ers tijdens online vergaderingen

Nationaal

6 november 2020

We gaan weer vollenbak voor digitaal en daar hoort online vergaderen natuurlijk bij. Of het nu Zoom, Teams of Messenger is, dezelfde types KLJ'ers komen steeds terug. Herken jij ze allemaal in jouw bestuursploeg?

1. De eeuwige laatkomer

Goed dat er nog zekerheden zijn in ’t leven… Ook digitaal is er dat ene bestuurslid die er in slaagt om te laat te komen. #Oepsikstondnogonderdedouche

2. De wegvaller

De technologie, ’t is allemaal goed als het werkt. Maar regelmatig verdwijnt er iemand uit de vergadering om dan 2 minuten later opnieuw op te duiken met de mededeling: ‘mijn internet was efkes weggevallen.’ Twijfel jij ook soms of dat echt zo was?

3. De multitasker

De vergadering gaat van start. Voor sommigen hét moment om toch nog even hun kamer op te ruimen, spaghetti te eten, een vriendin een update te geven van hun dag en terwijl een taak voor school af te werken. Multitasken, no problemo!

4. De gedempte microman

Er is overal wel een bestuurslid die een héél verhaal zou vertellen met een gedempte micro. ‘We horen u niet, Jef. Uw micro staat nog gedempt’, is dan ook een slagzin in vele vergaderingen.

5. De haperaar

Wa-a-a-arom bewe-e-egt iede-re-en nu ine-ens in slo-wmoti-on? Deze haperaar kan wel eens voor frustraties zorgen bij de rest.

6. de digitbeet

Oei, digitaal vergaderen en hoe moet dat dan? Zoom, wat is dat weeral? Hoe marcheert dat? En waar staat dat voor mijn camera aan te zetten? Voor de digibeet is online vergaderen toch altijd een beetje een uitdaging.

7. Last but not least: de huisgenoten

Helemaal ongevraagd komt de mama even wat kleren op het bed leggen of heeft de kat wat aandacht nodig. Die huisdieren zorgen natuurlijk wel voor een extra schattigheidsfactor en tegen de mama zeggen we allemaal goeiendag!