Skip to main content

7 ideeën voor jullie BAV

29 april 2021

Binnenkort kunnen jullie terug fysiek buiten en met afstand samenkomen met je volledige bestuursploeg. Dat is waarschijnlijk weer al een hele tijd geleden waardoor jullie groepssfeer wel een extra boost kan gebruiken. Plan als BAV (bestuursanimatieverantwoordelijke) nu al enkele groepsbindende en ontspannende activiteiten zodat jullie team helemaal klaar is voor de kampzomer! Wij verzamelden een aantal leuke ideetjes. 

Meer weten over de functie BAV? Ontdek het hier

Idee 1: Bestel takeaway voor de vergadering

Een hapje maakt alles extra gezellig en eten moet je toch sowieso. Dus bestel met z’n allen takeaway en eet coronaproof samen voor de vergadering van start gaat. Een extra twist voor de durvers: plaats de bestelling voor een ander. Bepaal vooraf een budget voor jullie maaltijd en trek namen zodat iedereen weet voor wie die een bestelling mag kiezen uit het menu van de zaak waar jullie afhalen. Verrassing gegarandeerd! 

Idee 2: Geef elkaar een steuntje tijdens de examens

Jammer genoeg komt voor de kampenzomer eerst nog de examenperiode. Steun je medebestuursleden met een kleine verrassing tijdens hun examens. Stel als BAV een leuk pakketje samen voor iedereen of organiseer een secret friend. Hierbij verwennen de bestuursleden elkaar, zonder zichzelf bekend te maken.  

Idee 3: Pauzeer voldoende tijdens vergaderingen

Voor de kampen moet er natuurlijk ook nog heel wat vergaderd worden met jullie bestuursploeg. Maar laat die vergaderingen niet saai worden! Maak regelmatig tijd voor een energizer tijdens de vergadering. Wij verzamelden alvast enkele ideetjes

Idee 4: Bekijk de 10 geboden voor leidingsbinding

Bekijk eens met de volledige ploeg hoe het staat met jullie leidingsbinding. Neem de leidingsboost bij de hand en bekijk de 10 geboden voor leidingsbinding. Bespreek de geboden met je leidingsgroep en breng je afdeling naar het volgende level.   

Idee 5: Hou de focus bij de vergadering

Bedenk een leuke rode draad om iedereen gefocust te houden tijdens de vergadering. Een voorbeeld hiervan is een vergaderbingo. Maak een blad met zinnen/woorden die regelmatig opnieuw gezegd worden op een vergadering. Wie het eerste een rij/volle kaart heeft, wint. 

Idee 6: Geef een kaartje of pakketje door

Maak een kaartje of pakket dat duidelijk van jullie bestuursploeg is. Laat het bijvoorbeeld tussen twee vergaderingen de hele bestuursploeg rondgaan en vraag aan iedereen om iets toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld starten met de vraag “Ik ben blij dat jij in mijn team zit omdat…” en iedereen laten aanvullen. Als het kaartje volledig rond is gegaan, kan je het overlopen op de volgende bestuursvergadering en ontdekken wat iedereen heeft geschreven. Of begin met een KLJ-sjaaltje en laat iedereen er een gadget aanhangen dat verbonden is aan een leuke herinnering. 

Idee 7: Word een team om te zien

Speel Team om te zien, hét leidingsbindend spel van KLJ en word een team om 'u' tegen te zeggen. Kies met je bestuursploeg de 10 coolste challenges uit de lijst en bepaal een deadline. Je kan er zelfs een beloning voor de ploeg tegenover zetten als het lukt om de 10 challenges te voltooien. Bijvoorbeeld een luxe-ontbijtje op voorkamp of een snackje bereid door jullie volwassenbegeleider of hoofdleiding op de volgende vergadering.