Skip to main content

3 bosspelen die je deze lente moet gedaan hebben

Nationaal

21 maart 2019

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan en uren te ravotten. Wat dacht je van een bangelijk bosspel? Wij selecteerden drie activiteiten, tussen boom en struik, vanuit onze spelendatabank! 

1. Van boom tot boom

Een bal en een heleboel bomen, meer heb je niet nodig. Je doel? Zo snel mogelijk door het bos geraken. 

De groep wordt vooraf opgesplitst in twee ploegen. De eerste speler van elke ploeg begint aan de rand van het bos. Hij schopt of gooit zijn bal vooruit. Als de bal een boom raakt voor hij de grond raakt mag de volgende speler van daaruit verder spelen.

Raakt de bal eerst de grond, dan moet de volgende speler vanop dezelfde plaats opnieuw proberen. Welke ploeg geraakt er als eerste aan de overkant van het bos?

Van boom tot boom

Lees hier de volledige speluitleg! 

Speluitleg

2. Vlaggetjes in het bos

Sluipen en niet gezien worden! Enkel zo kan je dit spel winnen met je team. In het bos hangen overal vlaggetjes in 3 kleuren.

Elk team bouwt een kamp. Bij het fluitsignaal lopen de KLJ'ers uit en proberen ze zoveel mogelijk vlaggetjes van hun kleur in hun kamp te krijgen. Maar...  er zijn ook twee tikkers in het spel. Ben je getikt? Dan geef je de vlag af en ga je terug naar je kamp. 

Vlaggetjes in het bos

Lees alles over dit spel hier even na. 

Speluitleg

3. (Ver)bouwen in het bos

Als je naar het bos gaat moet je kampen bouwen! Dat doen we ook in dit spel. 

Elke ploeg moet een kamp bouwen. Daar moeten de KLJ'ers creatief mee omgaan. Hoe meer elementen ze verwerken in hun tijdelijke kamp hoe meer materiaal ze kunnen verdienen om van hun kamp een echt luxekamp te maken.

Bouwde je een keuken van takken? Dan krijg je als beloning 'geld' waarmee je, bijvoorbeeld, een bol touw kan kopen bij de leiding. Wie heeft er aan het einde het knapste kamp? 

(Ver)bouwen in het bos

Lees de volledige speluitleg en ga aan de slag in het bos!

Speluitleg