Skip to main content

Herbruikbare KLJ-bekers

Wist je dat je geen wegwerpbekers meer mag gebruiken tijdens je evenementen? Gelukkig biedt KLJ een oplossing: herbruikbare bekers, volledig in een KLJ-jasje.

Wist je dat je geen wegwerpbekers meer mag gebruiken tijdens je evenementen? Gelukkig biedt KLJ een oplossing: herbruikbare bekers, volledig in een KLJ-jasje.

Wat is er aan de hand?

Vanaf 1 januari 2020 mag je op evenementen geen ‘verpakkingen voor eenmalig gebruik’ meer gebruiken, tenzij je kan aantonen dat je die verpakkingen voor meer dan 90% apart kan inzamelen en laten recycleren. Vanaf 2022 zal dit zelfs 95% zijn. Voor KLJ-afdelingen betekent dat een enorme inspanning om deze hoge percentages te halen, want bij het opruimen van de fuifzaal schep je nu eenmaal heel wat ander afval mee op dan enkel plastieken bekers. Zelfs voor recycleerbare wegwerpbekertjes zal je extra inspanningen moeten doen vooraleer je ze kan gebruiken.

Wat kan je doen?

Overweeg om zelf een aantal herbruikbare bekers aan te kopen of hoor eens bij de gemeente of brouwer of zij er ter beschikking stellen. Ook KLJ steekt een handje toe. KLJ liet, in samenwerking met het bedrijf Goodless, 15.000 herbruikbare bekers maken, volledig in een KLJ-jasje. Al onze afdelingen kunnen die bekers gratis ontlenen voor al hun evenementen. Je hoeft de bekers zelfs niet af te wassen, dat doet Goodless voor jou! De afwaskost van 0,06 euro per beker en eventuele transportkosten zijn de enige kosten die je hebt als je de bekers gebruikt.

Vraag de KLJ-bekers aan voor jouw evenement

Ga naar Goodless

Zijn herbruikbare bekers milieuvriendelijker?

Kosten herbruikbare bekers dan niet meer plastiek en water voor de afwas? Ja, maar dat wil niet zeggen dat ze vervuilender zijn. De eerste keren dat je de herbruikbare bekers gebruikt is dat wel het geval, maar hoe vaker je ze gebruikt hoe milieuvriendelijker ze worden. Zo blijkt dat een goede herbruikbare beker het al na 15 consumpties beter doet dan de best recycleerbare wegwerpbeker.