Skip to main content

Sport

De werkgroep sport van Vlaams-Brabant bestaat uit een team van enthousiaste KLJ’ers. Ze houden zich voornamelijk bezig met alles wat te maken heeft met de KLJ-sporten.

De werkgroep sport van Vlaams-Brabant bestaat uit een team van enthousiaste KLJ’ers. Ze houden zich voornamelijk bezig met alles wat te maken heeft met de KLJ-sporten.

Wat doet de werkgroep Sport?

De werkgroep Sport werkt om de drie jaar mee aan de organisatie van het Interregionaal Sportfeest. Daarnaast organiseert de werkgroep oefendagen, maakt nieuwe reeksen en leert deze aan aan de sportende afdelingen. Verder maken ze de sportwerking van KLJ zo laagdrempelig mogelijk om meer afdelingen te laten deelnemen aan de sportfeesten.  

Wie zit er in de werkgroep Sport?

Het team van sportmonitoren is klein, maar gezellig. Één voor één hebben ze als doel om sportende afdelingen en al hun leiding en leden een onvergetelijke zomer te bezorgen. Je kiest zelf waar je op wil focussen binnen het brede takenpakket. Misschien wil je graag reeksen aanleren aan afdelingen of misschien werk je liever achter de schermen een strategie uit om afdelingen te laten sporten? Het kan allemaal!.  

Er wordt niet verwacht dat je als sportmonitor alle vijf de sporten volledig kent. Je mag gerust op eentje focussen. Of je bent dansmonitor of vendelmonitor of wimpelmonitor.

Veelgestelde vragen

Mag je als sportmonitor nog deelnemen aan sportfeesten?

Binnen Vlaams-Brabant mag je als sportmonitor nog steeds deelnemen aan de sportfeesten. Je hoeft dus niet te stoppen in je eigen afdeling.  

Ik kom niet uit een sportende afdeling. Mag ik dan sportmonitor worden?

Ja, natuurlijk! Iedereen is welkom bij de sportmonitoren, ook al heb je weinig of geen sportervaring. Je kan alles leren.

Ik heb niet zo veel tijd, kan ik dan ook mijn steentje bijdragen? 

Dat kan zeker!  Samen met de werkgroep bekijken we waar jij kan helpen. Zolang je een hart hebt voor sporten, ben je welkom om het sportleven in Vlaams-Brabant te laten floreren.  

Kom er nog meer over te weten

Voel je de sportkriebels al? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Nikita