Skip to main content

KLJ-Sport voor iedereen

De werkgroep KLJ-sport voor iedereen streeft ernaar de sportwerking zo toegankelijk mogelijk te maken. De werkgroep motiveert KLJ'ers om te sporten terwijl ze mensen samenbrengt en de werking versterkt.

De werkgroep KLJ-sport voor iedereen streeft ernaar de sportwerking zo toegankelijk mogelijk te maken. De werkgroep motiveert KLJ'ers om te sporten terwijl ze mensen samenbrengt en de werking versterkt.

Wat is KLJ-sport voor iedereen?

KLJ brengt via haar bloeiende sportwerking jaarlijks duizenden kinderen en jongeren samen om zich te meten in allerlei sporten en competities. KLJ-Sport voor iedereen wil die zinvolle ontmoetingsmomenten nog toegankelijker maken door de KLJ-sporten onder de loep te nemen. Net omdat we geloven dat onze sportwerking ons bij elkaar brengt, ons netwerk versterkt en ons op een zinvolle manier uitdaagt, willen we nagaan hoe we dat fantastische gevoel met nog meer kinderen en jongeren kunnen delen.

Dat klinkt interessant!

Ben je helemaal mee in het verhaal van KLJ-sport voor iedereen? Neem dan een kijkje op deze webpagina voor meer info.

Meer weten?

Wat doet de werkgroep?

De beleidsnota van KLJ benadrukt een aantal doelstellingen voor de komende jaren. Een van die doelstellingen is dat we willen werken aan een kwaliteitsvolle, toegankelijke sportwerking. Een taak die weggelegd is voor de werkgroep KLJ-sport voor iedereen, natuurlijk! Tegen 2025 streven we dan ook naar toegankelijkheid voor iedereen. Om nog meer enthousiastelingen te laten sporten, probeert de werkgroep drempels te verlagen. De focus ligt dus op een balans tussen:

  • Toegankelijkheid,
  • Individuele beleving en groepsgevoel,
  • Gezonde onderlinge competitie,
  • Tradities en gewoontes,
  • Praktische en organisatorische haalbaarheid.

Om dat te doen neemt de werkgroep jaarlijks één van de vijf sporten onder de loep, zonder hier blind aan vast te houden. In 2021 trapte de discipline 'Piramidebouwen' als eerste af. Het voorstel van de werkgroep werd alvast goedgekeurd op de Nationale Raad van 2022. Momenteel ziet het traject er als volgt uit:

  • Werkjaar 2021-2022: Piramidebouwen.
  • Werkjaar 2022-2023 & werkjaar 2023-2024: Touwtrekken.
  • Werkjaar 2023-2024: Dansen.
  • Werkjaar 2024-2025: Wimpelen & Vendelen.

Veelgestelde vragen

Kan ik lid worden van deze werkgroep?

Iedere KLJ'er mag mee denken. Of je nu uit een niet-sportende afdeling komt, al jaren de wisselbeker mee naar huis neemt, of dit thema je gewoon nauw aan het hart ligt. We vergaderen afwisselend in Leuven en Sint-Niklaas.

Kan ik gewoon eens langskomen?

Uiteraard! Wil je gewoon eens komen kijken of de werkgroep iets voor jou is, of heb je toch bezorgdheden over dit hele verhaal? Je bent altijd welkom. Of het nu voor één keer of voor altijd is, kom maar af!

Zit je nog ergens mee?

Heb je nog een vraag of kritische opmerking? Laat ons dan snel iets weten en we gaan ermee aan de slag. 

Mail Koen