Skip to main content

Zo hou jij je afdeling financieel gezond

Limburg

1 oktober 2020

Zonder geld kan je afdeling niet draaien. Daarom is het belangrijk dat je bewust omgaat met het organiseren van winstgevende activiteiten, maar ook met het beheer van je verdiende centjes. We geven je alvast enkele tips hoe je dat voor elkaar krijgt.

Doe een geldinzamelactie, ook tijdens corona

Winstgevende activiteiten zijn in tijden van Covid-19 echt een uitdaging. Deed je vroeger, voor de coronacrisis, een eetdag? Organiseer nu dan bijvoorbeeld een afhaaleetdag. Deed je vroeger een fuif? Denk nu dan aan een KLJ-café waarbij je je houdt aan de maatregelen die ook gelden voor de horeca. Of wat dacht je van een carwash of een klusjesdienst? Denk er aan, de winst maak je om het voor je afdeling en leden financieel haalbaar te maken om naar de KLJ te komen.  

Zoek je tips om om te gaan met kansarmoede in je afdeling?

Bekijk deze tips

Gebruik het KLJ-kasboek

Wist je dat KLJ, speciaal voor jou, een digitaal kasboek gemaakt heeft? Je kan het hier downloaden en aanpassen naar je eigen wensen. Je moet helemaal geen techneut zijn om er mee te kunnen werken. Bovendien werkten we verschillende handleidingen en instructiefilmpjes, zo kan jij zeker aan de slag. 

Heb je hulp nodig van échte financiële KLJ-experts?

Schakel de werkgroep Financiën in

Gebruik je gemeente als partner

Ook al geef je het niet graag toe, jij hebt de gemeente nodig. Maar hoe kom je makkelijk in contact? Ga bijvoorbeeld naar de jeugdraad, want daar krijg je advies en kan je ook advies geven! Zie het als een winwin voor jou en de gemeente. Als je actief betrokken bent met je gemeente, dan is de drempel ook minder groot om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen voor je werking, infrastructuur of project. Kom met goede voorstelen en zorg dat de gemeente er geen nee tegen kan zeggen. Of heeft je afdeling heel wat inkomsten misgelopen door de coronacrisis? Met deze tool breng je het in kaart. Met het ingevulde document kan je misschien financiële hulp vragen bij je gemeente.
 
Krijg je geen subsidies bij de gemeente? Dan kan je misschien bij Dokter Jules terecht. Zij steunen solidariteitsacties voor jeugdbewegingen.