Skip to main content

Zin in een internationaal avontuur? Check hier alle MIJARC-zomerprojecten!

Nationaal

9 mei 2019

Heb je zin om deze zomer naar het buitenland te gaan? Dan bieden KLJ en MIJARC, de verzameling van Europese katholieke, landelijke jeugdverenigingen, heel wat kansen. Bovendien worden veel van die projecten gesubsidieerd en zijn ze volledig gratis voor jou! Hieronder vind je alvast een overzichtje van wat je allemaal kan doen. Heb je interesse in een project? Laat het ons dan snel weten via internationaal@klj.be.

Uitwisseling in Bulgarije

Van 5 tot 13 juli vindt in Bulgarije de eerste zomeractiviteit van MIJARC Europe plaats. In het weekend houdt MIJARC haar General Assembly (GA). Dat is een algemene vergadering waar 3 vertegenwoordigers van KLJ mee nadenken over de werking en organisatie van MIJARC. Aansluitend op de GA organiseert MIJARC een uitwisselingsmoment over participatie van jongeren.

In deze boeiende week leer je jongeren kennen uit 10 verschillende landen: Armenië, Duitsland, Bulgarije, Portugal, Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk, Roemenië en natuurlijk België. Deelname is gratis. Je moet alleen een woordje Engels kunnen praten.

Vormingsweek in België

Is Bulgarije te ver? Leer MIJARC dan kennen in eigen land. Dat kan bijvoorbeeld van 20 tot 26 augustus in Overijse, want dan vindt de 'Training course on digital citizenship and E-participation' plaats. 4 KLJ’ers mogen deelnemen aan deze activiteit. En alweer kost het je niets. Grijp dus zeker je kans!  

Misschien merkte je het al op, maar van 23 t.e.m. 25 augustus organiseert KLJ ook het Landjuweel. Niet getreurd. De deelnemers van het MIJARC-evenement brengen een bezoekje aan het Landjuweel. Zo maak je beide evenementen mee en kan je anderen laten kennismaken met onze fijne sportwerking.

[Lees verder onder de foto.]

MIJARC wereldwijd

MIJARC beperkt zich niet alleen tot Europa. De organisatie heeft wortels in alle continenten. Zo biedt MIJARC World een aantal fijne kansen aan.

Ga als vertaler naar India

Van 1 tot 8 augustus organiseert MIJARC World een activiteit die draait rond jeugdparticipatie. Omdat er deelnemers uit heel de wereld aanwezig zijn, zoekt MIJARC vertalers die goed Engels en/of Spaans kunnen. Ook hier worden reis- en verblijfskosten terugbetaald door MIJARC World.

Ga naar Griekenland en denk na over landbouwecologie

Van 26 tot 28 september vindt op Kreta het tweede 'Agro-ecology Europe Forum' plaats. Ook daar mogen we een KLJ’er naartoe sturen! Het forum wil kennis en expertise over landbouwecologie delen en zo praktische en haalbare voorstellen doen voor het Europese beleid. Het forum maakt geen gebruik van subsidies. We moeten dus afspreken met MIJARC World wie welke kosten op zich neemt.

Vacature MIJARC-secretariaat

Wil je graag werken voor een internationale jeugdwerkorganisatie? Dan is dit jouw kans! MIJARC Europe heeft een vacature openstaan voor een 'General Secretary' die een overzicht houdt over de algemene werking van MIJARC Europe. De volledige omschrijving vind je terug op de website van MIJARC Europe. De plaats van tewerkstelling is Leuven, op het nationale KLJ-secretariaat.

Opgelet: De vacatures worden niet uitgestuurd of opgevolgd door KLJ. Neem dus zeker met de juiste mensen contact op. 

Ga op buitenlands avontuur!

Heb je na het lezen van deze projecten zin gekregen om er eentje mee te doen?

Laat het ons weten!