Skip to main content

KLJ zoekt stagiair: Detecteren en ondersteunen van risicoafdelingen

Nationaal

11 augustus 2022

Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en zoek je nog een stageplaats? Dan kan je misschien wel terecht bij KLJ, want we hebben leuke stageopdrachten in de aanbieding. Zo zoeken we een stagiair die onderzoek wil doen naar de aanleidingen voor het stoppen van een afdeling om zo risicoafdelingen sneller te detecteren en te ondersteunen.

Waarover gaat de stageopdracht?

Bij KLJ zetten vrijwilligers en beroepskrachten alles op alles om de leidingsgroepen van alle afdelingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Helaas gebeurt het soms toch dat een KLJ-afdeling stopt te bestaan.

Met deze stageopdracht wil KLJ onderzoeken wat de belangrijkste aanleidingen zijn voor het stoppen van een KLJ-werking. Zo kunnen we op termijn risicoafdelingen sneller detecteren en op een effectieve manier ondersteunen.

Hoe ziet de stageopdracht eruit?

Eerst onderzoek je de belangrijkste aanleidingen voor het stoppen van een KLJ-afdeling. Dat doe je door in gesprek te gaan met personen die leiding waren op het moment dat hun werking is stopgezet.

Daarna zoek je naar opmerkelijke zaken en trends zodat KLJ beter kan inschatten welke afdelingen extra ondersteuning nodig hebben. Daarbij is jouw advies over de gewenste ondersteuning zeker welkom!

Interesse? Laat het ons weten!

Lijkt deze stageopdracht je op het lijf geschreven? Stuur dan een mailtje naar jessie.broos@klj.be, geef kort een woordje uitleg over jezelf en je opleiding en vertel wanneer je stage zou willen lopen. Kort nadien krijg je een antwoord.