Skip to main content

Opkikker goes 90's, maar hoe zag KLJ er toen uit?

Nationaal

4 februari 2020

Wist je het al? Van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 april vindt Opkikker plaats. Het tweejaarlijkse leidingsweekend staat deze editie volledig in teken van de 90's. Maar hoe zagen die jaren '90 er eigenlijk uit bij KLJ?

Nog niet ingeschreven voor Opkikker? Doe het voor 1 maart!

Schrijf je in!

Wist je dat het mooie KLJ-logo dat we vandaag de dag gebruiken, er in de jaren '90 helemaal anders uitzag? In de 90's hadden we zelfs twee logo's: in het begin eentje dat alleen uit de letters van KLJ bestond, vanaf 1995 eentje met die letters in een rode cirkel met een grijze rand.

We betaalden met de Belgische Frank

Vandaag betalen we met de euro, maar eigenlijk gebruiken we die internationale munt pas sinds 2002. Een drankje in het KLJ-lokaal betaalden we in de jaren '90 dus nog met de Belgische Frank. 

Click bestond nog niet

Het internet stond in de jaren '90 nog maar in zijn kinderschoenen. Een digitaal ledenplatform zoals Click hadden we toen nog niet. Ledenlijsten werden gewoon per post naar het KLJ-secretariaat gestuurd. Als dat niet omslachtig is?

We hadden minder officiële KLJ-sporten

Touwtrekken op een sportfeest? Het wordt misschien al enige tijd gedaan, maar in de jaren '90 was het nog geen officiële KLJ-sport.

We ruilden flippo's voor, tijdens en na een activiteit

Pokémonkaarten, die ruilden we pas in de jaren 2000. In de 90's waren we allemaal gek van flippo's. 

We verstuurden brieven in plaats van sms'jes

Mag je een gsm mee op kamp nemen? In de jaren '90 was dat nog geen voer voor discussie, want slechts een enkeling had een gsm-toestel op zak. Als we het thuisfront iets wilden laten weten, dan namen we gewoon pen en papier.

Voel jij het nu ook kriebelen om terug naar de jaren '90 te gaan? Schrijf je dan nog t.e.m. 1 maart in voor Opkikker!