Skip to main content

Nieuwe KLJ-sport: Hindernissenparcours met alpaca's

Nationaal

1 april 2019

Deze zomer is het eindelijk zover! Dan introduceren we een nieuwe, zesde KLJ-sport. Naast vendelen, wimpelen, dansen, piramidebouwen en touwtrekken, kan je vanaf het Landjuweel ook deelnemen aan het 'hindernissenparcours met alpaca's'. Hier ontdek je alvast hoe je kan deelnemen aan deze nieuwe discipline.

Hoe gaat het in z'n werk?

Om beurten legt een KLJ'er een vooropgelegd parcours af met een alpaca aan zijn of haar zijde. De KLJ'er die het parcours het snelst aflegt, wint.

Opgelet: De organisator van een sportfeest voorziet een hindernissenparcours. Het parcours kan dus verschillen van sportfeest tot sportfeest. Elke afdeling mag het parcours zo vaak afleggen als ze zelf wilt. Alleen mag eenzelfde KLJ'er nooit meer dan één poging ondernemen. Ook mag eenzelfde alpaca maximum drie keer het parcours afleggen. 

Wat hebben we nodig?

Een alpaca. Die kan je al kopen voor enkele honderden euro. Opgelet! Een alpaca is een kuddedier. Koop er dus op zijn minst twee.

Lees verder onder de foto.

Hoe leren we de discipline aan?

Tijdens de Oefendagen Sport krijg je de basis van het 'hindernissenparcours met alpaca's' aangeleerd. Check de kalender voor data van volgende oefendagen.

Je kan ook altijd een Vorming op Maat aanvragen. Onze sportmonitoren komen dan met veel plezier naar je toe en leren je alle kneepjes van het vak.

Daarnaast moet je zelf regelmatig trainen met je alpaca. We raden een drietal trainingssessies per week aan.

Vanaf wanneer kunnen we deelnemen?

Tijdens het Landjuweel in Reet (23 - 25 augustus) organiseren we de discipline voor het eerst. Vanaf de zomer van 2020 kunnen alle sportfeesten ervoor kiezen om de nieuwe discipline op te nemen in hun aanbod.

[1 april, haha]

Site by Wieni