Skip to main content

Help KLJ en Trias met hun kamp in de Filipijnen

Nationaal

18 maart 2019

KLJ'ers, die weten hoe ze een kamp moeten organiseren. En daar zijn ze in heel de wereld jaloers op. Geen wonder dus dat ontwikkelingsorganisatie Trias onze hulp inroept om mee een jongerenkamp op poten te zetten in de Filipijnen. Ontdek hier hoe je kan helpen!

Een kamp in de Filipijnen? 

Inderdaad, voor zo'n honderdtal Filipijnse jongeren. Zij spelen en werken in mei vijf dagen lang rond thema’s zoals ondernemerschap, burgerschap, een lokaal (jeugd)beleid uitwerken, enzovoort. KLJ ondersteunt Trias in haar praktische voorbereiding via tips en tricks. En het beste van al: er gaat zeker één KLJ’er mee om het kamp in goede banen te leiden.

Lees verder onder de foto

Maar waarom de Filipijnen?

In 2018 gingen er ook al twee KLJ'ers, Karel en Kevin, naar zo'n kamp. Hoe dat eraan toeging, lees je in het Idee-magazine van september 2018. Maar hun werk is zeker nog niet gedaan.

Verschillende jongeren engageren zich in de Filipijnen in landbouwcoöperaties. Die coöperaties kunnen we nog verder versterken door de jeugd mee op de kaart te zetten. Het kamp is de perfecte plaats om te werken aan bruikbare competenties, denk maar aan competenties als zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en werken in groep. Maar ook wij kunnen bijleren van de enthousiaste Filipijnse jongeren en Trias.

Hoe kan ik helpen?

Jij weet als de beste hoe je een kamp organiseert. Laat ons daarom al je tips die zorgen voor een onvergetelijk kamp weten. Wij bezorgen alle tips aan de Filipijnse jongeren!

Bezorg ons al je tips voor een topkamp

Stuur een mailtje!