Skip to main content

Dit is er veranderd aan de Coronagids

Nationaal

19 juni 2020

Sinds 22 mei weten we dat we deze zomer op kamp mogen gaan, maar wel onder voorwaarden. KLJ bezorgde daarom elke afdeling een Coronagids waarin al die voorwaarden opgelijst staan. Ondertussen volgt de overheid de coronacrisis nauw op en stelt ze regelmatig maatregelen bij of versoepelt ze er enkele, zo ook voor onze kampenIn dit artikel sommen we alvast op wat er veranderd is sinds eind mei. Op onze coronapagina's vind je bovendien alle info die up-to-date is.

Update na 19 juni: wat met bussen?

In onze Coronagids zeggen we dat, als je gebruik maakt van een private busfirma, je een bus moet voorzien per bubbel. Dat is niet meer het geval. Bussen mogen hun volle capaciteit gebruiken, zolang er tussen de verschillende bubbels voldoende afstand gehouden wordt. Dat kan bijvoorbeeld door enkele stoelrijen open te houden. 

[Lees alles over kampvervoer]

Updates na 16 juni: Deelnamevoorwaarden en mondmaskers

Deelnamevoorwaarden

Om mee te mogen op kamp mag je in de 3 dagen voor het vertrek geen ziektesymptomen vertonen. In de Coronagids schrijven we dat dit 5 dagen zijn.

[Lees alles over de deelnamevoorwaarden]

Mondmaskers

In je quarantaineruimte of -tent moeten chirurgische mondmaskers aanwezig zijn om te dragen als er iemand mogelijk besmet is. De mondmaskers die in de hygiënepakketten van KLJ en de overheid zitten, zijn voldoen hiervoor. Hou de mondmaskers uit die pakketten dus voor je quarantaineruimte en gebruik gewone, stoffen of zelfgemaakte mondmaskers voor alle andere toepassingen.

Updates na 8 juni: Carpoolen en openbaar vervoer

Carpoolen

Eerst werd carpoolen verboden, maar nu mag het wel onder voorwaarden. Zo moet je 1,5 meter afstand bewaren of een mondmasker dragen. Deze afstandsregels zijn niet nodig als je tot hetzelfde gezin behoort.

[Lees alles over kampvervoer]

Openbaar vervoer

De Lijn en de NMBS hebben extra info gegeven over hoe je als groep de trein of bus moet nemen. Alle info vind je op de coronapagina 'Corona en kampen'.

[Lees alles over kampvervoer]