Skip to main content

Deze 3 paasactiviteiten moet je proberen!

Paaseieren, paashazen én KLJ-spelletjes, dat klinkt als een super combinatie.
Paaseieren, paashazen én KLJ-spelletjes, dat klinkt als een super combinatie.

Vlaams-Brabant

3 april 2019

Yes, het is weer vakantietijd! Twee weken paasvakantie, da's twee weken tijd om fantastisch leuke KLJ-activiteiten te doen. Wij zochten de leukste paasactiviteiten voor je uit op onze spelendatabank. Veel plezier!

1. Flap het konijn

Flap het konijn haat het wanneer iemand aan zijn lekkere paaseitjes zit. De hele dag houdt hij zijn doosje met lekkernijen in de gaten en als er een haas of een eekhoorn (want die vinden het natuurlijk fijn om hem te plagen) in de buurt durft te komen, dan gaat hij tekeer als een woesteling.

Wie gaat er aan de haal met Flap zijn lekkere paaseitjes? Of lukt het konijn Flap om ze te bewaken?

Flap het konijn

Lees de volledige uitleg van het spel hier.

Speluitleg

2. Het grote versier-je-eispel

Klinkt als een knutselspel, niet? Fout! Tijdens dit spannende paasspel moeten valse paashazen hun gewone eieren laten schilderen door schilders. Zo maken ze er echte paaseieren van! Dat willen de echte paashazen natuurlijk niet, daarom stelden zij een patrouille samen. Worden de valse paashazen en schilders onderschept door de paashaaspatrouillle, dan zijn ze hun ei kwijt. 

De geheime wapens (of jokers) van valse paashazen maken het spel éxtra spannend.

Het grote versier-je-eispel

Lees hier alles nog eens goed na.

Speluitleg

3. Het gebroken paasei

Toen de paashaas vanochtend zijn route al eens aflegde voor het komende paasfeest, zat er in zijn mand een heel groot paasei. Omdat de paashaas nogal gehaast was, moest hij aan een razendsnel tempo de weg afleggen. Tijdens het huppelen stuiterde het grote ei uit zijn mand en viel het in duizend stukjes kapot op de grond. Daarbovenop blies de harde wind alle stukjes weg, naar alle kanten van het speelterrein.

Nu vraagt paashaas de hulp van alle leden. Kunnen zij alle stukken van het paasei verzamelen en het ei terug lijmen?

Het gebroken paasei

Het volledige spel vind je hier.

Speluitleg