Skip to main content

Als pedagogisch medewerker ontmoet Jessie veel KLJ’ers

13 april 2021

Jessie Broos (24) studeerde Sociaal-cultureel werk. Ze liep haar laatste stage bij KLJ en had het geluk dat er net nadien een vacature vrijkwam voor pedagogisch medewerker. 2,5 jaar later geeft ze een inkijk in haar job.

Jessie studeerde af na een stage van vier maanden bij KLJ. Net in die zomer zocht KLJ een nieuwe pedagogisch medewerker voor de regio Antwerpen. “Omdat ik zelf in de KLJ heb gezeten en zelfs leiding ben geweest, had ik al een groot hart voor KLJ. Als stagiaire vond ik het daarom fantastisch dat ik iets kon betekenen voor zoveel afdelingen en dat ik zoveel KLJ’ers mocht leren kennen. Dat vind ik nu nog altijd het leukste aan mijn job.” Als pedagogisch medewerker krijg je een aantal gewesten met lokale KLJ-afdelingen toegewezen die jij helpt en ondersteunt. “Uiteraard doe ik dat niet alleen. Ik krijg daarvoor de hulp van veel vrijwilligers.” En dat is net wat Jessie het mooiste vindt aan haar job: “Samen met een groep mensen voor hetzelfde doel gaan, vind ik geweldig. Bovendien zijn het allemaal mensen die KLJ mooier en beter willen maken.”

Thema's

Een pedagogisch medewerker moet niet enkel afdelingen ondersteunen, maar heeft ook een aantal thema’s in zijn takenpakket en enkele werkgroepen onder zijn vleugels. “Het is leuk dat er af en toe wat geschoven wordt met thema’s. Die afwisseling heb ik wel nodig. Zo heb ik momenteel het thema ledenwerking in mijn pakket. Maar omdat er vanaf 2022 een nieuwe beleidsnota ingaat, wordt dat thema opgesplitst in drie thema’s die waarschijnlijk niet allemaal bij mij zullen blijven.”

Niet alleen de jobinhoud is leuk, ook de sfeer onder de collega’s is vrolijk. “Iedereen heeft een beetje de jeugdbewegingsmentaliteit in zich. Dat maakt dat we goed kunnen samenwerken. We kunnen eerlijk zijn tegen elkaar en kunnen zeggen als er iets verbeterd kan worden of als er iets niet zo vlot verlopen is. En dat is goed, want zo kunnen we het alleen maar beter doen.”

Het Landjuweel

De beste herinnering van Jessie als KLJ-beroepskracht is het Landjuweel van 2019. “Mijn afdeling sportte wel, maar deed nooit mee aan het Landjuweel. Als pedagogisch medewerker hielp ik mee aan de voorbereidingen. Maar omdat ik er dus nog nooit was geweest, wist ik niet wat ik daarvan moest verwachten. Het werd echt een fantastisch weekend. Ik heb er veel nieuwe KLJ’ers leren kennen en er hing zo’n groot KLJ-gevoel. Dat zal ik blijven herinneren.”

Zin gekregen om bij KLJ te werken of stage te lopen?

Check hier onze vacatures