Skip to main content

Als communicatiemedewerker krijgt Jonas veel vrijheid

6 mei 2021

Jonas Smeulders (27) maakte op 7-jarige leeftijd kennis met KLJ en is uiteindelijk ook leiding geworden. Op zijn 23ste besloot hij het KLJ-hoofdstuk af te sluiten. Maar dat was buiten een tijdelijke vacature voor communicatiemedewerker gerekend. 3,5 jaar later is hij nog steeds aan het werk bij KLJ. Nu geeft hij een inkijk in zijn job.

 

Jonas behaalde een bachelor Secundair Onderwijs en een master Journalistiek. Hij had wel al een eerste job gehad, maar was in het najaar van 2017 toch op zoek naar iets nieuws. Ondanks dat hij zijn lokale KLJ-afdeling vaarwel had gezegd, kreeg hij toch nog een mailtje van KLJ Nationaal. Er was een tijdelijke vacature om de toenmalige communicatiemedewerker voor een periode van ongeveer 7 maanden te vervangen. “Terwijl ik met mijn tijdelijk contract aan het werk was, ging KLJ steeds meer inzetten op communicatie en werd er besloten om een tweede communicatiemedewerker aan te nemen. Dus mijn tijdelijk contract werd een vast contract.”

Jonas is onder andere bezig met het maken van Hélaba, het magazine van KLJ, nieuwsbrieven schrijven, de website onderhouden, vrijwilligers van enkele werkgroepen Promo ondersteunen én Stiel, het magazine van Groene Kring. Maar in het begin was het anders. “Eigenlijk is mijn takenpakket door de jaren heen veranderd. Het is pas sinds dat de nieuwe, tweede communicatiemedewerker er is, nu ongeveer twee jaar, dat ik ook voor Groene Kring werk. We hebben de taken een beetje verdeeld. Lise doet meer de sociale media en het grafische werk, ik doe meer het echte schrijfwerk.”

 

Aangename sfeer

Wat maakt werken voor KLJ en Groene Kring vzw nu zo speciaal? “Wij zijn allemaal jonge mensen. Iedereen heeft ongeveer dezelfde leefwereld en interesses. Mijn collega’s zijn ook heel sociale en heel open mensen en da’s wel leuk”, vertelt Jonas. “Er wordt ook veel aandacht besteed aan de groepssfeer. Zo gaan we eenmaal per jaar op studieweek, waar we dan allemaal blijven slapen en elkaar dus beter leren kennen. Maar er zijn ook cadeautjes voor het personeel met Sinterklaas, Kerstmis…”

Behalve de sfeer, is de job zelf ook heel leuk: “Ik krijg veel vrijheid om te doen wat ik wil. Er is bijvoorbeeld niemand die tegen mij zegt wat in Hélaba moet komen, dat mag ik helemaal zelf bepalen met de Redactieraad. Ook is KLJ de afgelopen jaren steeds meer en meer beginnen inzetten op communicatie, wat leuk is voor mij, maar wat ook betekent dat er steeds meer werk is (lacht). Maar ik krijg wel nog steeds voldoende ruimte om dingen uit te proberen en dat zorgt ervoor dat mijn job boeiend blijft.”

Zin gekregen om bij KLJ te werken of stage te lopen?

Check hier onze vacatures