Skip to main content

5 tips: zo communiceer je vanop kamp

Nationaal

3 juli 2019

De tofste periode van het jaar is daar: kamp! Op kamp maak je niet alleen de leukste herinneringen maar ook de leukste foto's, filmpjes en verhalen. Die delen met je achterban is natuurlijk super! Maar waar moet je op letten? Wij geven je alvast enkele tips.

1. Goede afspraken, nog betere vrienden

Eigenlijk begint communiceren vanop kamp al voor het kamp begint. Wees duidelijk naar ouders toe: 'nee, we gaan niet elke dag alle ouders bellen om te zeggen hoe het is geweest.' 'Ja, we gaan elke dag enkele fotootjes posten om de sfeer van het kamp te tonen.' Maak afspraken en deel ze vooraf mee!

2. Toestemming, toestemming en nog eens toestemming

Dat je niet zomaar iedereen zijn foto overal mag rondstrooien op sociale media is evident. Maar verlies dit niet uit het oog. Vraag dus altijd vooraf toestemming om een foto te nemen én te verspreiden! Hier lees je al onze tips rond foto's online plaatsen.

3. Denk eens uit het het doosje

Laat leden zelf eens een postje plaatsen op social media. Ook een korte vlog, eigen kampblog of enkele leuke Instagramverhalen kunnen de thuisblijvers zeker wel bekoren. Toffe communicatie zorgt ook voor een zalig KLJ-kampgevoel bij thuisblijvende ouders, tantes, nonkels, neven, nichten, ...

4. Communiceer over je communiceren

Deel je tijdens je kamp een leuk Instagramverhaal maar is niemand hiervan op de hoogte? Da's zonde! Laat dus via andere kanalen weten aan de thuisblijvers waar ze je kunnen volgen. Enkel zo komt je communicatie optimaal terecht én krijg je extra volgers op je kanalen: win-win!

5. Deel verder!

Heb je toffe foto's en filmpjes vanop kamp? Deel ze dan met je leden, want dat zorgt ervoor dat het kampgevoel nog ver na het kamp blijft leven. Je kan ook steeds je leukste foto's sturen naar communicatie@klj.be, misschien zie je ze dan wel verschijnen in de nationale KLJ-communicatie.