Skip to main content

5 dingen waaraan je merkt dat het werkjaar terug begonnen is

Nationaal

19 september 2019

Een nieuw werkjaar, een nieuw jaar vol plezier, uitdagingen, toffe activiteiten en nog veel toffere KLJ-vrienden. Weer een jaar om herinneringen te maken voor het leven. Maar waaraan merk je nu allemaal dat het werkjaar terug begonnen is?

1. KLJ, KLJ overal

Affiches, flyers, ballonnen, borden, Facebookpostjes, broodzakken... Je ziet KLJ overal! En maar goed ook, want al die zelfpromotie beslist of je dit werkjaar met een gigantische bende op kamp gaat of gezellig met z'n tienen. 

2. Je kent de namen niet meer van al je leden

Hey! Dingske! Met uw blauwe T-shirt! Ja, gij! Na startdag mag je opnieuw beginnen met de namen van buiten te leren van al je leden. Was het nu Lucas? Of Robbe? Nuja, tegen kamp zal je ze wel allemaal weer kunnen.

3. Toch even wennen, zo zonder die gestopte leiding

"Hé, da's raar, Jonas komt nooit te laat op vergaderingen!"

"Jonas zit niet meer in de leiding e"

"Aja, da's just..."

Toch nog even wennen dat die er niet bij zijn, die stoppers. Gelukkig zie je ze wel nog terug op al die leuke initiatieven die je organiseert.

4. Ja, ik doe dat allemaal voor niets...

Aan al je niet-KLJ-vrienden mag je in het begin van het jaar terug uitleggen waarom je nu juist zoveel tijd in iets steekt waar je geen geld voor krijgt. Ja, je weet het zelf misschien ook niet zo goed, maar je weet wel dat je niet kan stoppen.

5. Instant een volle agenda

BAM, na planningsdag staat je hele agenda tot en met augustus 2020 terug vol. Je hoeft je geen zorgen te maken om je dit jaar ook maar een second te vervelen. Vrienden naast KLJ en school? Daar moet je nog eens een gaatje voor zoeken.

Veel succes bij de start van dit nieuwe werkjaar en geniet ervan, een heel jaar lang!