Skip to main content

Op K-reis: wandel jij mee naar Compostella (5-14 september 2022)?

Nationaal

14 december 2021

Na spetterende edities van de K-reis naar Rome (2018) en Israël-Palestina (2019), slaan we in 2022 onze K-vleugels uit naar een andere stad en met een andere reisformule. Als pelgrims wandelen we de laatste 120 km van de Camino Francés met als eindbestemming Santiago de Compostella. Op het programma: nieuwe mensen leren kennen, nieuwe banden smeden, samen wandelen, samen leven, samen op avontuur en samen je laten onderdompelen in het pelgrimsleven.

Wanneer gaan we op reis?

De K-reis naar Santiago de Compostella zal plaatsvinden van maandag 5 t.e.m. woensdag 14 september 2022. 

Hoe ziet het reisschema eruit?

Na een lange busreis komen we aan in een klein Spaans dorpje, waar we onze stapschoenen aantrekken voor een korte inloopwandeling en onze eerste kilometer op de Camino Francés.

De volgende 5 dagen wandelen we doorheen het Spaanse landschap. Tijdens de dagtochten van 15 tot 25 km laten we ons leiden door het leven van een pelgrim. We wandelen samen met andere KLJ’ers en pelgrims, allemaal met hetzelfde doel, allemaal hetzelfde pad, ieder op zijn eigen tempo en met een eigen levensverhaal om te vertellen.

Met Sarria als ons startpunt wandelen we via Portomarin en Paleis De Rei door heuvelende Spaanse landschappen tot ons einddoel Santiago de Compostella.

Wat heb ik nodig?

Als pelgrim moet je in het bezit zijn van goede wandelschoenen en een goede basisconditie. Je goed humeur en je beste verhalen mag ook steeds meenemen! 

Schrijf je in!

De inschrijvingen voor deze K-reis zijn gesloten.

Wil jij helpen met de organisatie van de K-reis?

Laat K-medewerker Jolien iets weten