Skip to main content

Gebruik van ‘t KLJ-lokaal: staat alles op papier?

Er zijn wel wat belangrijke documenten op te stellen en te regelen voor het goed beheer van je lokaal. Hier daarover meer info.

Er zijn wel wat belangrijke documenten op te stellen en te regelen voor het goed beheer van je lokaal. Hier daarover meer info.

Ben of word je lokaalverantwoordelijke?

Hier vind je meer over de taken en rollen van de lokaalverantwoordelijke. Het papierwerk, de verhuur, de verzekering ... dat kan een van je taken zijn.

Een schriftelijke overeenkomst

Nog niet alle jeugdbewegingen (die zelf geen eigenaar zijn) hebben een overeenkomst met de eigenaar van het lokaal. Toch is het belangrijk om dat contract in handen te hebben. Ga daarom op zoek naar de eigenaar van je lokaal en stel een overeenkomst met hem op, als je alleen een mondelinge overeenkomst hebt. In ‘Jeugdlokalen & Overeenkomsten’ vind je meer.

Gratis: ‘Jeugdlokalen & Overeenkomsten’

Wil je een gratis exemplaar van de brochure?
Bekijk de brochure online 

Vraag aan

Een brandverzekering

Het tweede essentiële document dat bij je KLJ-lokaal hoort is een brandverzekering. Kom hier meer te weten over verzekeringen voor je lokaal.

Een huisreglement

Wat mag en wat mag niet in je lokaal? Maak goede huisregels op, die moeten worden nageleefd door je eigen leden en leiding, maar ook door bezoekers of een tijdelijk verblijvende groep. In bijlage vind je enkele voorbeelden.

Jullie verhuren jullie lokaal?

Door je lokaal te verhuren, kan je een mooie duit bijverdienen om je lokaal nog beter te onderhouden. Maar het vraagt ook wel wat extra inspanningen. Als je jullie lokaal wil verhuren dan begin je daar best niet onbezonnen aan: heel wat regelgeving, heel wat praktische afspraken … Over verhuren vind je op Jeugdlokalen.be ook heel wat info.

Gratis: ‘Jeugdlokalen & Verhuur’

Wil je een gratis exemplaar van de brochure?

Vraag aan

Alles over jeugdlokalen

Op Jeugdlokalen.be verzamelen jeugdwerkkoepels tips, info en goede voorbeelden.

Naar Jeugdlokalen.be

Zijn jullie 100% in orde?

Op Vereniginginfo.be kun je als feitelijke vereniging of vzw uitzoeken of je niets over het hoofd ziet.

Doe de test

Beheer alle correcte info via

Is je vereniging juridisch, fiscaal en boekhoudkundig topfit? Op Vereniginginfo.be beheer je gratis je up-to-date administratie.

Vraag je activatiecode