Skip to main content

KLJ daagt uit!

Het KLJ-jaarthema 2017 - ‘18 is ‘Gewoon gaan!’. Laat ons dit werkjaar samen grenzen verleggen. Hoe kunnen we dat doen? Wat is onze visie daarop?

Het KLJ-jaarthema 2017 - ‘18 is ‘Gewoon gaan!’. Laat ons dit werkjaar samen grenzen verleggen. Hoe kunnen we dat doen? Wat is onze visie daarop?

Gewoon gaan: onze visie

KLJ creeërt een comfortzone voor elk kind, elke jongere. Een plek waar ze hun grenzen kennen, maar deze ook durven verleggen. Ze leren er problemen oplossen samen met hun mede KLJ’ers. Ze gaan samen op avontuur en streven een doel achterna. Ze maken de ene zotte activiteit na de andere en steken een bangelijk kamp in elkaar. Ze worden uitgedaagd om nieuwe contacten te leggen en zo vrienden voor het leven te worden. KLJ is een plaats waar kinderen en jongeren al doende kunnen ontdekken. Een plaats waar alles mogelijk is en geen uitdaging te groot. Kinderen en jongeren komen op KLJ in aanraking met zaken, opdrachten, dillema’s en uitdagingen als op geen andere plaats in het dagelijkse leven. Bij KLJ gaan we er gewoon voor, met de nodige valpartijen.

KLJ daagt met het jaarthema ‘gewoon gaan!’ zijn leden uit om grenzen te verleggen. Zowel figuurlijk, als letterlijk.
 

Figuurlijk grenzen verleggen

KLJ…
… daagt zijn leden uit om uit hun comfortzone te treden.
… maakt zijn leden duidelijk dat ze alles aankunnen en geen uitdaging te groot is.
… daagt zijn leden uit hun doel na te streven en samen op avontuur te trekken
… laat zijn leden nieuwe dingen te ontdekken, met vallen en opstaan, om zo hun doel dit te bereiken.
… daagt zijn leden uit om wekelijks het uiterste uit de kan te halen, zowel voor zichzelf als voor hun mede KLJ’ers.

Letterlijk grenzen verleggen

KLJ…

… daagt zijn leden uit om op avontuur te gaan. Misschien eens een buitenlands kamp of weekendje plannen? Of zoek een kampterrein in Wallonië.
… maakt zijn leden duidelijk dat de wereld niet stopt aan het einde van hun speelterrein of dorpsrand. Waarom eens niet een uitwisseling met een Duitstalige KLJ afdeling organiseren?
… daagt zijn leden uit op ontdekking te gaan.
… moedigt zijn leden aan om te gaan proeven over zijn dorps-, provincie- en zelfs landsgrenzen heen. Speel eens een spel met een andere jeugdbeweging of met een andere afdeling in de buurt!

KLJ is een plek waar kinderen en jongeren GAANDEweg ontdekken, uitproberen en hierdoor bij elke stap die ze zetten een stukje kennis of vaardigheid bij in hun trekkersrugzak steken.

Wat mag je verwachten?

Van september tot december strijden KLJ'ers samen voor onze partner ‘Trias’, een internationale ontwikkelingsorganisatie met hoofdzetel in Brussel die wereldwijd dromen helpt waar te maken van ondernemende mensen. Graag willen we met KLJ een gulle schenking doen aan Trias tijdens ‘De warmste week’ van Studio Brussel. KLJ daagt daarom al haar leden, bestuursleden en vrijwilligers uit om zoveel mogelijk geld in de Trias-pot te verzamelen. Tot en met ‘De warmste week’ in december vragen we onze KLJ’ers om elke maand een uitdaging aan te gaan. Voor elke behaalde opdracht, steekt KLJ Nationaal een extra bedrag in de Trias-pot. Bij wijze van startschot werd door KLJ Nationaal de pot al voor 200 euro gevuld. Benieuwd hoe jullie er hier, vandaag op het Landjuweel, 500 euro (of meer!) van kunnen maken? Check snel de uitdagingen! Gewoon gaan! jaarthema 2017-2018

Van december tot augustus strijden KLJ'ers tegen elkaar om de titel ‘de pittigste KLJ’. KLJ Nationaal daagt haar afdelingen uit een supercoole, uitdagende en originele activiteit uit te werken waarmee letterlijk en/of figuurlijk grenzen worden verlegd. Afdelingen die hun activiteit indienen maken niet alleen kans op de titel 'de pittigste KLJ', maar ook op super coole prijzen! Alles over de wedstrijdregels en hoe deelnemen vind je snel op de website.

Site by Wieni