Skip to main content

KLJ daagt uit!

Het KLJ-jaarthema 2017 - ‘18 is ‘Gewoon gaan!’. Laat ons dit werkjaar samen grenzen verleggen. Hoe kunnen we dat doen? Wat is onze visie daarop?

Het KLJ-jaarthema 2017 - ‘18 is ‘Gewoon gaan!’. Laat ons dit werkjaar samen grenzen verleggen. Hoe kunnen we dat doen? Wat is onze visie daarop?

Gewoon gaan: onze visie

KLJ creeërt een comfortzone voor elk kind, elke jongere. Een plek waar ze hun grenzen kennen, maar deze ook durven verleggen. Ze leren er problemen oplossen samen met hun mede KLJ’ers. Ze gaan samen op avontuur en streven een doel achterna. Ze maken de ene zotte activiteit na de andere en steken een bangelijk kamp in elkaar. Ze worden uitgedaagd om nieuwe contacten te leggen en zo vrienden voor het leven te worden. KLJ is een plaats waar kinderen en jongeren al doende kunnen ontdekken. Een plaats waar alles mogelijk is en geen uitdaging te groot. Kinderen en jongeren komen bij KLJ in aanraking met zaken, opdrachten, dilemma’s en uitdagingen als op geen andere plaats in het dagelijkse leven. Bij KLJ gaan we er gewoon voor, met de nodige valpartijen.

KLJ daagt met het jaarthema ‘gewoon gaan!’ zijn leden uit om grenzen te verleggen. Zowel figuurlijk als letterlijk.
 

Figuurlijk grenzen verleggen

KLJ…
… daagt haar leden uit om uit hun comfortzone te treden.
… maakt haar leden duidelijk dat ze alles aankunnen en geen uitdaging te groot is.
… daagt haar leden uit hun doel na te streven en samen op avontuur te trekken.
… laat haar leden nieuwe dingen ontdekken, met vallen en opstaan, om zo hun doel dit te bereiken.
… daagt haar leden uit om wekelijks het uiterste uit de kan te halen, zowel voor zichzelf als voor hun mede KLJ’ers.

Letterlijk grenzen verleggen

KLJ…

… daagt haar leden uit om op avontuur te gaan. Plan eens een buitenlands kamp of weekendje. Of zoek eens een kampterrein in Wallonië.
… maakt haar leden duidelijk dat de wereld niet stopt aan het einde van hun speelterrein of dorpsrand. Waarom eens niet een uitwisseling met een Duitstalige KLJ afdeling organiseren?
… daagt haar leden uit om op ontdekking te gaan.
… moedigt haar leden aan om te gaan proeven over zijn dorps-, provincie- en zelfs landsgrenzen heen. Speel eens een spel met een andere jeugdbeweging of met een andere afdeling in de buurt!

KLJ is een plek waar kinderen en jongeren GAANdeweg ontdekken, uitproberen en hierdoor bij elke stap die ze zetten een stukje kennis of vaardigheid in hun trekkersrugzak steken.

Wat deden we?

Van september tot december 2017 streden KLJ'ers samen voor onze partner ‘Trias’, een internationale ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd dromen helpt waar te maken van ondernemende mensen. Tot en met ‘De warmste week’ in december vroegen we onze KLJ’ers om elke maand een uitdaging aan te gaan waarmee ze geld voor de Trias-pot konden verdienen. In totaal zamelde KLJ maar liefst 2.520,03 euro bijeen! 

Van december tot augustus 2018 konden afdelingen hun coolste, uitdagendste of origineelste activiteiten doorsturen. Zo werd de 'Pitiigste KLJ' verkozen. Benieuwd naar de winnaars en inzendingen? Check het dan snel!

Site by Wieni