Skip to main content

Cashgeld tijdens jullie event

Met cashgeld moet je tijdens en na een evenement verstandig omgaan. Jullie willen immers niet dat jullie inkomsten gestolen worden of kwijtgespeeld worden.

Met cashgeld moet je tijdens en na een evenement verstandig omgaan. Jullie willen immers niet dat jullie inkomsten gestolen worden of kwijtgespeeld worden.

Wie is verantwoordelijk voor het financieel plan?

Duid minstens twee mensen aan die verantwoordelijk zijn voor de geldzaken. Zij stellen een 'geldplan' op en voeren geen andere taken uit. Ze communiceren over het plan met de kerngroep die de fuif organiseert en eventueel enkele mensen van de security of politie. Daarnaast zijn deze verantwoordelijken discreet: niemand moet weten wie wanneer geld aan de kassa ophaalt en waar het geld wordt bewaard. Security of politiemensen kunnen medewerkers die het geld wegbrengen, verzamelen en tellen bovendien discreet begeleiden.

Beperk het geld aan de kassa’s

Zorg voor een veilige, af te sluiten plek waar het geld uit de kassa's regelmatig naartoe gebracht wordt, en waar het geteld kan worden.
Ga zo snel mogelijk met het cashgeld naar de bank, zelfs verschillende keren per avond. Je kan geld storten in de meeste automaten. Bewaar het geld nooit thuis.

Minder cashgeld dankzij een betaalterminal of Payconiq!

Zou het niet handig zijn als bezoekers met hun bankkaart kunnen betalen? Als je afdeling klant is bij KBC, kan je gratis een bankterminal ontlenen voor elk evenement. Enkel een stopcontact en gsm-ontvangst heb je nodig. Lees hier meer over de gratis betaalterminal.

Werk je liever niet met een betaalterminal, maar wil je wel je geld online ontvangen? Dan kan je Payconiq eens uitproberen. Dat is een mobiele app waarmee bezoekers in een handomdraai kunnen betalen. Ze hebben alleen een smartphone nodig! Benieuwd hoe je Payconiq gebruikt op jouw evenement? Lees hieronder dan de handleiding. 

Site by Wieni