Skip to main content

Corona en evenementen

Mogen we evenementen organiseren?

Vanaf 29 oktober geldt er een verbod op het organiseren van evenementen. Ook als KLJ-afdeling zal je dus de komende periode geen enkele evenement kunnen organiseren. De overheid heeft bij dit verbod geen perspectief gegeven naar een einddatum voor het verbod. Maar voorlopig blijft het verbod dus van kracht.

Kan een afhaal- of huis-aan-huisverkoop?

De coronacrisis kost aan alle KLJ-afdelingen veel geld. Tegelijk kan je door een verbod op activiteiten maar moeilijk nieuwe inkomsten genereren.

Sinds 1 november zijn alle huis-aan-huisverkopen verboden. Je mag dus voor geen enkele verkoop of dienst ongevraagd bij mensen thuis aanbellen. Of een verkoop met levering of afhaalpunt kan doorgaan bij jou hangt af van wat de provincie en/ of de gemeente beslist, maar toch raden we vanuit KLJ Nationaal af om zo'n acties te doen.

Als je nog voldoende middelen hebt om de komende periode te overbruggen; kies er dan voor om je kasacties even uit te stellen.

Ook als je de komende periode niet meer financieel kan overbruggen, ben je niet verplicht om publieke acties te organiseren. KLJ Nationaal helpt elke afdeling die met betalingsmoeilijkheden zit door een renteloos overbruggingskrediet aan te bieden. Als je hier als afdeling gebruik van wil maken, contacteer ons dan via sander.malfliet@klj.be.