Skip to main content

Corona en activiteiten

[Deze pagina werd geüpdatet op 31 augustus.]

Weer KLJ zoals voordien

Je kan je KLJ-werking organiseren zonder extra coronamaatregelen. Hou volgende aandachtspunten wel nog in het achterhoofd.

  • Mondmaskers zijn niet verplicht, maar draag ze als je in contact komt met externen. Denk daarbij aan ouders die hun kinderen ophalen. Vermijd ook samenscholingen.
  • Buiten spelen blijft aangeraden. Als je toch in je lokaal blijft, zet dan enkele ramen open om te verluchten. Blijf ook aandacht hebben voor voldoende handhygiëne.
  • Voel je je niet goed, ben je ziek of kwam je in contact met een besmet persoon? Kom dan niet naar de KLJ.

Let op: je gemeente of provincie kan steeds strengere en verplichtende maatregelen opleggen op basis van de lokale vaccinatiegraad of besmettingssituatie.

Toch iemand ziek?

Het kan nog steeds dat er iemand ziektesymptomen krijgt na een activiteit, weekend of kamp. Je zal dit nieuws waarschijnlijk horen van (een ouder van) het lid zelf. Het is belangrijk om aan het lid of de ouder(s) mee te geven dat ze de contactgegevens van iemand van de leiding doorgeven aan de contactspeurders. De contactspeurders kunnen dan samen met de leiding de verdere stappen bepalen en uitklaren wie hoog- of laagrisicocontact is. Hoewel een contactenlogboek bijhouden geen verplichting meer is, kan het helpen om aanwezigheden in kaart te brengen van zodra je op de hoogte bent van een mogelijke besmetting.

Als je hoort dat er iemand symptomen krijgt of positief is na een activiteit, dan kan je de leden en/of ouders op de hoogte brengen. Zij kunnen dan op hun beurt hun contacten beperken in afwachting van de telefoon van de contactspeurders.

Twijfel je over wat je moet doen? Bel dan het KLJ-noodnummer. Een KLJ-medewerker staat je bij met raad en daad!