Skip to main content

Corona en vergaderingen

Mogen we vergaderingen en voorbereidingen organiseren?

Vergaderingen en voorbereidingen kunnen in fase geel doorgaan. Ze zijn wel aan volgende voorwaarden onderworpen.

  • Je mag met maximaal 50 deelnemers vergaderen.
  • Respecteer te allen tijde de social distancing, tenzij jullie ook buiten de leidingsploeg deel uitmaken van dezelfde bubbel. Dit wil zeggen 1,5 meter afstand houden of een mondmasker dragen wanneer dit niet mogelijk is.
  • Kies voor een ruime vergaderlocatie slim, kies voor een plek waar je voldoende ruimte hebt (KLJ-lokaal, parochiezaal, ontmoetingsruimte...)
  • Binnen vergaderen mag, maar buiten vergaderen blijft de voorkeur hebben.

Mogen we vergaderweekends organiseren?

Vergaderweekends kunnen met maximum 50 personen doorgaan. Wanneer meer dan de helft van je groep 18 jaar of ouder is, volg je wel het hele weekend de regels die voor +18-activiteiten gelden. Je zal dus het hele weekend social distancing moeten bewaren, ook als jullie slapen. Wanneer de minderheid van je groep 18 jaar of ouder is, volg je het hele weekend de regels die voor +12-activiteiten gelden.

Wie mag aanwezig zijn tijdens vergaderingen?

Alle KLJ’ers mogen aanwezig zijn bij de vergadering, tenzij ze…

  • ... ziek zijn of ziektesymptomen hadden in de 3 dagen voor de vergadering.
  • ... behoren tot een risicogroep en geen doktersattest kunnen voorleggen of aangepaste medicatie ter beschikking hebben.
  • ... in contact is gekomen met een besmet persoon. Het lid of de leiding mag dan 14 dagen  – gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt  – niet deelnemen aan een activiteit.

Personen met een (chronische) ziekte of met een risicoprofiel kunnen aanwezig zijn als ze daarvoor een huisarts hebben geraadpleegd.

Opgelet: Ouders of meerderjarige leden zijn verantwoordelijk om alle juiste informatie door te geven. Zij zijn ook verantwoordelijk om te bepalen of de leider/het bestuurslid al dan niet mag deelnemen aan de vergadering. Je hoeft dus zelf geen controles te doen.

Wat met materiaal?

Zorg ervoor dat je geen materiaal deelt tussen personen (bijvoorbeeld laptops). Als dit toch nodig is, reinig dan het materiaal grondig met water en ontvettende zeep. Reinig ook alle contactoppervlakken, zoals deurklinken, waterkraantjes, ... Zet deuren zoveel mogelijk open, zodat zo weinig mogelijk personen die moeten aanraken.

Wat met de verplaatsing van en naar de vergadering?

Hou je aan de regels die je op deze pagina terugvindt.