Skip to main content

Corona en evenementen

[De Nationale Veiligheidsraad versoepelt vanaf maandag (08/06) heel wat maatregelen. Ook enkele evenementen liggen binnen handbereik. We analyseren momenteel de wetgeving en updaten deze pagina zo snel mogelijk.]

Welke evenementen kunnen plaatsvinden?

Toegestaan vanaf 8 juni

  • Huis-aan-huisverkopen (onder strikte voorwaarden, meer info volgt nog)

Verboden t.e.m. 30 juni

  • Alle evenementen, van welke grootte dan ook

Verboden t.e.m. 31 juli

  • Dorpsfeesten en braderijen
  • Eetdagen
  • Kermissen
  • Sportfeesten

Verboden t.e.m. 31 augustus

  • Fuiven
  • Massa-evenementen, zoals festivals

Geplande evenementen annuleren?

We vragen met aandrang om evenementen na 30 juni niet vroegtijdig te annuleren, aangezien er nog steeds een kans bestaat dat deze (mits eventuele aanpassingen) door kunnen gaan. De volksgezondheid blijft uiteraard onze eerste prioriteit, maar als evenementen op een veilige manier kunnen georganiseerd worden, dan heeft het geen zin ze onnodig te annuleren.

Let wel op. Als je nu nog contracten afsluit, zal het moeilijker zijn om bij een verlenging van de maatregelen overmacht te kunnen inroepen. Stel de betaling van voorschotten die nog niet betaald zijn zo veel als mogelijk uit. Of spreek met de leverancier af tot wanneer je kosteloos kan annuleren. Let ook op voor 'coronaclausules' in contracten die je nu afsluit. Een leverancier heeft misschien al voorzorgen genomen in zijn contracten voor wanneer het tot een afgelasting komt. Lees alle contracten dus goed na vooraleer je tekent. En als je hiervoor hulp wil, stuur het contractvoorstel dan door naar sander.malfliet@klj.be.

Wat met inkomsten en uitgaven?

Indien je met je afdelingskas in de problemen komt doordat je inkomsten verliest of met annuleringsfacturen geconfronteerd wordt, neem dan een kijkje op deze pagina, en contacteer sander.malfliet@klj.be. We doen er alles aan om te vermijden dat onze afdelingen financieel aan de grond komen te zitten ten gevolge van deze crisis.

Site by Wieni