Skip to main content

Impact op de kas

De coronacrisis heeft het afgelopen jaar een grote impact gehad op de financiële situatie van je afdeling, en zal dat de komende maanden blijven hebben doordat heel wat evenementen niet georganiseerd mogen worden.

Het is belangrijk dat je de financiële impact van de crisis goed in kaart brengt. We schreven daarover een uitgebreid artikel dat je zeker moet nalezen.

Vraag steun bij de gemeente

Heeft jouw afdeling het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen? Informeer bij de gemeente wat zij voor jullie kunnen doen.

Vraag aan andere jeugdorganisaties in je gemeente of zij ook problemen ondervinden en stel via de jeugdraad een gezamenlijke vraag aan het gemeentebestuur.

Gemeenten hebben allemaal samen 87 miljoen euro gekregen van de Vlaamse overheid om de cultuur-, jeugd- en sportverenigingen in hun gemeente te ondersteunen. Meer informatie over hoe die middelen verdeeld werden vind je op de website van Bataljong.

Wil je graag financiële steun aanvragen aan de gemeente? Dan zal het belangrijk zijn dat jullie dat goed kunnen staven. Hier vind je een stappenplan met hoe je de impact van de coronacrisis op je kas in kaart brengt.