Skip to main content

Word bovenlokale vrijwilliger

KLJ telt heel wat werkgroepen en die zoeken altijd enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Misschien wil jij wel bovenlokaal vrijwilliger worden?

KLJ telt heel wat werkgroepen en die zoeken altijd enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Misschien wil jij wel bovenlokaal vrijwilliger worden?

Welke werkgroepen zijn er?

KLJ heeft meer dan 50 werkgroepen waarin jij terecht kan als bovenlokaal vrijwilliger. Zo vind je werkgroepen op nationaal niveau, maar ook op regionaal niveau. Sommige komen maandelijks samen, andere eerder om de 2 à 3 maanden. Voor ieder is er wel wat wils.

Heb je geen zin om je te engageren voor een werkgroep? Dan kan je er ook voor kiezen om een 'losse medewerker' te worden. Zo kunnen we je inschakelen tijdens verschillende initiatieven of projecten.

Benieuwd welke werkgroepen er zijn?

Bekijk ze allemaal

Welke werkgroep past bij jou?

KLJ telt heel wat regionale en nationale werkgroepen. Wil jij weten welke op jouw lijf geschreven is? Beantwoord dan snel deze vragen! 

Doe de test!

Hoe word je bovenlokaal vrijwilliger?

Heb je interesse in een werkgroep? Kijk dan rechts naast de omschrijving van die werkgroep wie de verantwoordelijke KLJ-medewerker is. Je kan hem of haar altijd contacteren. Of sla eens een praatje tijdens een KLJ-evenement met een van onze werknemers, zij helpen je graag verder.

Waarom moet je zéker vrijwilliger worden?

Onze bovenlokale vrijwilligers krijgen heel wat in ruil voor hun inzet: 

  • Een KLJ-vrijwilliger of pedagogisch medewerker overloopt met jou de verschillende werkgroepen die er zijn. Samen met hem/haar ga je op zoek naar de werkgroep die het best bij je past.

  • Je krijgt een KLJ-trui. 

  • Per jaar krijg je een budget van € 50 om op vorming te gaan. Dat wil zeggen dat KLJ je vorming terugbetaalt als deze vorming jou als KLJ-vrijwilliger kan versterken. Stem dus altijd even met je verantwoordelijke beroepskracht af voor je aan de vorming deelneemt. 

  • Iedere KLJ-vrijwilliger kan een coachinggesprek vragen bij een KLJ-medewerker. Samen met een coach neem je jouw engagement, ervaringen en expertise onder de loep en bepaal je zelf waarin je nog wil groeien. 

  • Op verwachte en onverwachte tijdstippen word je op verschillende manieren bedankt met een cadeautje of een hapje en een drankje.  

  • Je krijgt de kans om zowel binnen als buiten je eigen regio je KLJ-netwerk te vergroten. Je maakt dus vrienden voor het leven!

  • Je krijgt een omniumverzekering en kilometervergoeding voor verplaatsingen die je als vrijwilliger maakt.

Wil je bovenlokaal vrijwilliger worden? Vul dan onze interessefiche in!

Vul in