Skip to main content

Kilometerfiche

KLJ-vrijwilligers zijn vaak op de baan voor hun engagement, daarom zorgt KLJ dat je voor die ritten een omniumverzekering en een kilomtervergoeding krijgt. Voor de verzekering moet je niets doen, de kilometerfiche moet je wel steeds aanvragen.

KLJ-vrijwilligers zijn vaak op de baan voor hun engagement, daarom zorgt KLJ dat je voor die ritten een omniumverzekering en een kilomtervergoeding krijgt. Voor de verzekering moet je niets doen, de kilometerfiche moet je wel steeds aanvragen.

Waarvoor kan je de vergoeding aanvragen?

Als bovenlokale vrijwilliger kan je een kilometervergoeding aanvragen voor ...

  • de kilometers die je gereden hebt met je auto in functie van je engagement.
  • kosten van openbaar vervoer gemaakt in functie van je engagement. Hiervoor moet je wel een bewijsstuk inleveren (treinticket, busticket, ...).

Volgende kilometers mag je voor je engagement meerekenen:

  • vergaderingen van je werkgroep of een commissie waarin je je werkgroep vertegenwoordigt. 
  • afspraken onder vrijwilligers om een taak van je engagement uit te voeren, zoals bijvoorbeeld: samen blokken voorbereiden voor vorming, samen een viering in elkaar steken, samen een promocampagne uitwerken, samen een sportreeks in elkaar steken, ... 
  • afspraken met afdelingen die je gaat ondersteunen vanuit je werkgroep, zoals bijvoorbeeld een Vorming op Maat, samen een K-moment voorbereiden, samen met de hoofdleiding de ledencijfers overlopen, ...
  • een evenement dat je werkgroep organiseert of waar je als werkgroep op uitgenodigd wordt, zoals bijvoorbeeld vorming geven tijdens trainingsdagen, jureren tijdens een sportfeest, K-moment begeleiden of promo voeren tijdens een evenement.

Opgelet: Je kan geen kilometervergoeding vragen voor evenementen waar je alleen een kijkje gaat nemen. Al die fuiven en sportfeesten zou je waarschijnlijk ook als niet-vrijwilliger gedaan hebben, toch? Ook voor gewestvergaderingen kan een Regionaal Bestuurslid geen kilometervergoeding aanvragen.

Opgelet: Vraag enkel een kilometervergoeding aan voor een wagen waarvan je zelf de kosten moet dragen (geen leasewagens, ...). Probeer daarnaast zoveel mogelijk te carpoolen. Dan geeft enkel de chauffeur de kilometers in.

Hoe vraag je het aan?

Vul het aanvraagformulier in via deze link. Je verantwoordelijke beroepskracht krijgt een melding, controleert je aanvraag en stuurt alles naar de boekhouding. Jij krijgt dan een bevestigingsmail.

Deze gegevens heb je nodig: 

  • Een correct bankrekeningnummer 
  • Het e-mailadres van de verantwoordelijke beroepskracht 
  • Het aantal gereden kilometers heen en terug 
  • De locatie van de activiteit of vergadering 

Wanneer vraag je het aan?

Je kan je kilometervergoeding altijd aanvragen, bijvoorbeeld meteen na de vergadering of pas een maand later.