Skip to main content

Kilometerfiche

KLJ-vrijwilligers zijn vaak op de baan voor hun engagement, daarom zorgt KLJ dat je voor die ritten een omniumverzekering en een kilomtervergoeding krijgt. Voor de verzekering moet je niets doen, de kilometerfiche dien je wel halfjaarlijks in te dienen.

KLJ-vrijwilligers zijn vaak op de baan voor hun engagement, daarom zorgt KLJ dat je voor die ritten een omniumverzekering en een kilomtervergoeding krijgt. Voor de verzekering moet je niets doen, de kilometerfiche dien je wel halfjaarlijks in te dienen.

Waarvoor kan je de vergoeding aanvragen?

Als bovenlokale vrijwilliger kan je een kilometervergoeding aanvragen voor ...

 • de kilometers die je gereden hebt met je auto in functie van je engagement.
 • kosten van openbaar vervoer gemaakt in functie van je engagement. Hiervoor moet je wel een bewijsstuk inleveren (treinticket, busticket, ...).

Volgende kilometers mag je voor je engagement meerekenen:

 • vergaderingen van je werkgroep of een commissie waarin je je werkgroep vertegenwoordigt. 
 • afspraken onder vrijwilligers om een taak van je engagement uit te voeren, zoals bijvoorbeeld: samen blokken voorbereiden voor vorming, samen een viering in elkaar steken, samen een promocampagne uitwerken, samen een sportreeks in elkaar steken, ... 
 • afspraken met afdelingen die je gaat ondersteunen vanuit je werkgroep, zoals bijvoorbeeld een Vorming op Maat, samen een K-moment voorbereiden, samen met de hoofdleiding de ledencijfers overlopen, ...
 • een evenement dat je werkgroep organiseert of waar je als werkgroep op uitgenodigd wordt, zoals bijvoorbeeld vorming geven tijdens trainingsdagen, jureren tijdens een sportfeest, K-moment begeleiden of promo voeren tijdens een evenement.

Opgelet: Je kan geen kilometervergoeding vragen voor evenementen waar je alleen een kijkje gaat nemen. Al die fuiven en sportfeesten zou je waarschijnlijk ook als niet-vrijwilliger gedaan hebben, toch? Ook voor gewestvergaderingen kan een Regionaal Bestuurslid geen kilometervergoeding aanvragen.

Opgelet: Vraag enkel een kilometervergoeding aan voor een wagen waarvan je zelf de kosten moet dragen (geen leasewagens, ...). Probeer daarnaast zoveel mogelijk te carpoolen. Dan geeft enkel de chauffeur de kilometers in.

Hoe vraag je het aan?

Vul het excelbestand dat je hieronder vindt in en mail het naar info@klj.be of stuur het per post naar: KLJ en Groene Kring vzw, Diestsevest 32 3b, 3000 Leuven.

Zo ga je te werk:

 • Maak 1 Excelbestandje, ook als je in meerdere werkgroepen zit.
 • Vul al jouw gegevens aan in de grijze kader, vul daarna je werkgroep(en) in.
 • In het vakje van 'Kilometers' vul je alle kilometers (heen & terug) in die je gereden hebt. Excel berekent automatisch het bedrag dat KLJ moet betalen. 
 • Vul in het vakje 'Openbaar vervoer' alle gegevens in. Opgelet: deze kosten kunnen enkel terugbetaald worden als er een bewijsstuk ingediend wordt.

Wanneer vraag je het aan?

Om de kosten wat te spreiden, zijn er 2 periodes waarin je je fiche kan indienen.

 • De kilometers gereden in de periode januari-juni moet je indienen VOOR 10 juli.
 • De kilometers gereden in de periode juli-december moet je indienen VOOR 10 januari.

Je hoeft uiteraard niet te wachten tot de exacte deadlinedag, kilometerfiches zijn altijd welkom!